Fülesbagoly

A zenésszé válásról szól a The Pontiac és a Kacaj közös dala

2023. február 28. - Bagolyhír

Közös dalt írt a Kacaj és a The Pontiac, melynek az lett az eredménye, hogy felvették a SuperSize Stúdióban, és videót is forgattak hozzá. Az Ébredek jól ötvözi a két zenekar stílusát, azaz a magyar popfolkot és az amerikai életérzéssel átitatott rockot. Az együttműködés a Yettel Stage jóvoltából jött létre.

yettel_werk_22_11_29_-0016.jpg

A közös munkáról Katona Bálint (Kacaj) és Nagy Barnabás (The Pontiac) nyilatkozott.

- Mióta ismeri egymást a két zenekar, volt már esetleg bármilyen közös projekt korábban?
Pontiac: Az ismeretség valamilyen szinten megvolt még korábbról, de igazán a Yettel Stage kapcsán jött össze a két zenekar.
Kacaj: Igen, futottunk már össze itt-ott, meg tudtuk egymásról, hogy "fasza amit ezek a srácok csinálnak" de a nagy találkozás abszolút a Yettel Stagenek köszönhető.

- Miről szól a közös dal? Mi az üzenete?
Pontiac: A dal a zenész létről, a zenésszé válásról szól, arról az útról, amit az ember bejár, és szépen, apránként teljesíti a kitűzött céljait.
Kacaj: a "zenész egzisztencia" kiteljesedéséről

- Milyen volt a közös munka, hogyan értékelnék, mi jellemzi?
Pontiac: A kezdetektől fogva nagy volt az összhang a két csapat között. Nagyon jól kijövünk egymással emberileg és zeneileg is. A dal elkészülte gördülékeny volt, köszönhetően egy remek estének Pécsett a Titiben, ahol először összejöttünk zenélni, és a dal váza ott meg is született.
Kacaj: Az első pillanattól kezdve nagyon jól működött a kémia a két zenekar között, amint felmerült a közös dal ötlete, tűkön ülve vártuk azt a bizonyos pécsi estét, mikor a két banda szerelemgyerekeként megszületett végül a dal.

- Mennyire volt könnyű/nehéz összehangolni a két stílust?
Pontiac: Egy ilyen helyzetben fontos, hogy az ember kompromisszumra képes legyen, és képesek is vagyunk, de erre itt nem volt szükség. :D Minden tényleg tök egyszerűen történt, és nagy egyetértésben zajlott az egész dal elkészítése.
Kacaj: Őszintén megvallva nekem volt egy kis félelmem a dalszerző estét megelőzően, hogy két ennyire szélsőséges stílust hogy lehet vajon összefésülni, de amikor megszólaltak együtt a hangszerek, nem volt kérdés, egy nagyon különleges és széles zenei világ tárult elénk, ami eddig mindkettőnk számàra új volt, és együtt szerettünk bele.

- Hányadik klipje ez a zenekarnak?
Pontiac: Pontiacnak ez lesz a 12.
Kacaj: "Jólvan, a Ponti nyert, jóéjszakát szevasztok!"... Nekünk csak a 4. :D

- Hogyan értékelik a Yettel Stage projektet? Hogy érezték magukat, mit tanultak belőle, milyen tapasztalatokat szereztek?
Pontiac: Jó tapasztalat volt a Yettel Stage projekt, és hálásak vagyunk, hogy részt vehettünk benne. A klipforgatás és a Kőröshegyi Levendulás a nyár egyik fénypontja volt, az őszi nagykoncert pedig a hab a tortán, nagyszerű érzés volt ekkora színpadon, ennyi embernek zenélni.
Kacaj: Még nem vettünk részt korábban ilyen nagyvolumenű projektben, de nagyon jó volt megélni a "Rocksztár szimulátort" - Lipics Geri szavaival élve. Kívánom, hogy egyszer minden zenész tudjon megélni egy a budapesti nagykoncerthez hasonlót, az eszméletlen volt.

- Volt bármilyen változás, amit a Yettel Stage projektet követően tapasztaltak? Érkeztek visszajelzések a reklámfilmre?
Pontiac: Feltörekvő zenekarként minden platform, megmutatkozási lehetőség egy-egy újabb lépés az úton a céljaink felé. Mivel a koncertezés a lételemünk, az hogy egy ekkora színpadon, ennyi ember előtt játszhattunk önmagában sikerként könyvelhető el. Ezután bármi igazából grátisz.
Kacaj: Pont tegnap hívott a mamám, hogy látott minket a TV-ben… :D

- Látják már az idei évet, mik a tervek, célok?
Pontiac: Elsőszámú tervünk bemutatni a 3. nagylemezünket, amihez klipekkel és természetesen egy lemezbemutató koncerttel is készülünk. Továbbá a nyári fesztiválok sem maradhatnak ki idén sem.
Kacaj: Végre kiadjuk az első nagylemezünket, amihez kapcsolódóan csomó meglepetéssel érkezünk, na meg persze koncertek, koncertek, koncertek! 

- Számíthatunk a jövőben még közös dalra?
Pontiac: Nem tudhatjuk, de mi bármikor kaphatók vagyunk ilyesmire!
Kacaj: Dobjunk fel egy érmét, ha írás - akkor igen, ha fej - akkor nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1918060794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása