Fülesbagoly

Hip-Hop EP-vel jött ki a Gorg & Benzol

2024. április 17. - Bagolyhír

A tavalyi Öröm a Zene-fődíjas, instrumentális fúziós jazz trióként induló Gorg & Benzol eddig is feszegette a határait, de 2024-re végleg elszabadult náluk a pokol. Idén három EP-vel jönnek ki, sorrendben egy Hip-Hop, egy EDM/Techno és egy fúziós jazz kislemezzel. A HIP-Hop anyag már itt is van Lil Frakk, Gege, Ochie és Rhymenastic vendégszereplésével.

gorg-38-of-40-scaled.jpg

A Gorg & Benzol tavaly robbant be a köztudatba azzal, hogy közel ezer zenekar közül megnyerték az Öröm a Zene tehetségkutató-sorozatot. Ezzel egy időben megjelent Trip to Haland című nagylemezük, melynek dalaiban rockot, funkot, technot, jazzt és még egy rakás stílust vegyítettek. Úgy néz ki, a zenei őrületet tovább fokozzák 2024-ben.

- Úgy döntöttünk, hogy készítünk idén két EP-t a közönségnek, és egy EP-t magunknak – mondta el Kocska Ádám, a Gorg & Benzol basszusgitárosa. - Egy Hip-Hop, egy EDM/Techno és fúziós jazz kislemezt dobunk piacra. A Hip-Hop az első anyag, ami megjelenik, a címe Downtown alsó. Hasonlóan történeteket mesélünk el ezekkel a dalokkal is, mint az összes többivel. A koncepció az volt, hogy létrejöjjön a Gorg & Benzol értelmezésű Hip-Hop. Ez sikerült, sőt. A dallamosabb részek még dallamosabbak lettek, és a fúziós részek még fúziósabbak. Lényegében a rövid története annak, hogy a zenekar felfedezte: létezik beszéd a világon és ezt is elkezdte hangszerként használni, ahogyan az Akusztik c. műsorban a vokalistákat. Az anyag fúziós, progresszív, latin, kicsi techno és viszonylag Hip-Hop.

Az EP négy dala – melyek mindegyike egy érzetet ír körbe vagy egy történetet mesél el - sorrendben az Xdhangulat (A fájdalom szimfóniája), az Általános Beszerzési Cikkek (ABC), a Ez művészet tesám és a Kisbolt. A track-ekhez a trió segítségül hívott néhány szakmabélit, így vendégszerepel a számokban Rhymenastic, Ochie, Nyhill, Gege és Lil Frakk. Az anyag megtalálható az ismert online platformokon.
Az EP élő bemutatója április 18-án lesz Budapesten, a Turbinában. A zenekar az anyagot jó pár fesztiválon is színpadra viszi a nyár folyamán, köztük a Vénégy Fesztiválon, a Fishing on Orfűn, a Művészetek Völgyében, a Campus Fesztiválon, a Paloznaki Jazz Pikniken és a Fekete Zaj fesztiválon.
Az EP az NKA Hangfoglaló Program támogatásával készült

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8818383579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása