Fülesbagoly

Fény és árnyék között táncolnak SONYA új dalai

2018. április 04. - matesas

Romániai turnén vett részt, hamarosan pedig indul a nyári koncertdömping - SONYA rátaposott gázra és egyhamar le sem veszi onnan a lábát. A Bagolynak a készülő lemez dalairól is beszélt a négytagú post-rock formáció énekesnője.

30020076_560972284280412_1877997827_n.jpg

A 2016-os Krypta zeneileg is súlyosra sikeredett, a klip látványvilága pedig kifejezetten sötét, apokaliptikus. Az új dalok is megmaradnak ezen az úton vagy valamiféle váltásra szánjátok el magatokat?

- Az új dalok a sötét és a világos oldal között táncolnak pengeélen. Eddig is jellemző volt ránk ez a hullámzó érzelmi töltöttség. Egyébként kifejezetten jó alkotni egy ilyen szélesebb spektrumon, nagyobb szabadságot ad a keserédesség. Lesz instrumentális dal, lesz pörgősebb, ugyanakkor melankolikusabb is, lesz olyan dal, ránk nem jellemző módon, ami szintetizátor alapú, de ez az egyik személyes kedvencem, az In Another World. A klip is ebből fog készülni hamarosan, a dal érdekessége, hogy Kristóf Norbival írtuk ketten.

Romániában voltatok turnén a Hangfoglaló Program támogatásával. Hány állomást érintett az utazás, milyen városokban léptetek fel?

- Románia legjobb klubjaiban volt szerencsénk koncertet adni és ezt mi sem tudtuk mindaddig, amíg meg nem érkeztünk Bukarestbe. Egy miniturné keretén belül a bukaresti Control klubban, a brassói Rockstadtban és a kolozsvári Flying Circusben adtunk koncertet, utóbbi kivételével az Am Fost La Munte Si Mi-a Placut társaságában. Az AFLMSMP egy nagyszerű, román post-rock zenekar, akiket hamarosan mi is vendégül látunk Budapesten, április 20-án a Dürer Kertben és 21-én a veszprémi Szigonyban. 

Hogyan fog kinézni a nyaratok, fesztiválokon láthatunk-e titeket?

- Még nem áll rendelkezésünkre minden dátum, de a Bánkitó Fesztiválon, a Művészetek Völgyében, a Kolorádón és a V4 fesztiválon szinte biztos, hogy megtalálhatnak minket a kedves zenehallgatók. Minden egyebet a Facebook-oldalunkon, időben közzéteszünk!

sonya6.jpg

2014-ben megjelent az öt számot tartalmazó Celine Gibassier című EP-tek, és a Kitchenfloor videóval Viva Comet díjat nyertetek. Jól érzem, hogy sok zenekarral ellentétben egyáltalán nem törekedtetek arra, hogy ezt a sikert valamiféle mainstream irányba meglovagoljátok? 

- A Viva Comet díjra azóta is nagy szeretettel emlékezem vissza és azt hiszem, ezt mondhatom a zenekar nevében is. A Kitchenfloor, az EP és a videoklip is olyan emberekkel készült, olyan elhivatottságban és szeretettel, ami nem kamu. A szeretet tényleg meghatározó faktora a dolognak, a díj gyakorlatilag hab volt a tortán, a munkánk elismerése, ha úgy tetszik. Mindezt úgy kaptuk, hogy nem vagyunk mainstream zenekar. Szerintem az egész szépsége inkább abban rejlik, hogy underground zenekarként kaptunk egy mainstream elismerést, ami azért is nagyon pozitív, mert az akkori médiumok nyitottságát is megmutatja.

Mivel foglalkoznak a banda tagjai, amikor épp nem a zenekar áll a fókuszban?

Pali film hangmérnök, Gábor, a dobosunk, GoPro kamerákkal foglalkozik, Tédé, a basszusgitárosunk belevetette magát a sörfőzés rejtelmeibe, jelenleg a Horizont zászlaja alatt, korábban a Vittula pultja mögül ismerhették meg sokan, én pedig a reklámszakmában tevékenykedem kreatívként. 

Ha kívánhatnál az aranyhaltól, melyik lenne az a három zenekar, akivel a legszívesebben fellépnétek?

- Hohó! Oceansize (ők sajnos már nincsenek), Deftones, God Is An Astronaut. Mondjuk én szívesen koncerteznék olyan nagyokkal vagy kevésbé nagyokkal is, akik más zenét játszanak, mint mi. Hogy különböző területekről szemezgessek, említhetném a Nine Inch Nailst, a Stray From The Pathet, vagy a Tychot is. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2113809934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása