Fülesbagoly

A Grund elfoglalta a Grundot

2018. július 23. - Bagolyhír

Nemecsek elhunyt, a Grund elveszett, de örömteli, hogy A Pál utcai fiúk musical szereplői Grund néven zenekart alapítottak, és egy fergeteges koncertet adtak Óbudán. Babucs Kriszta ott járt, és megírta élményeit, érzéseit.

grund.jpg

Ötödikes voltam, amikor először találkoztam A Pál utcai fiúkkal. Fájdalmasan szép emlék, ahogy a téli szünetben egy mátrai pihenés alatt „kivégeztem” a könyvet, és vele együtt egy jó időre magamat is. Olyan mértékben vágott mellbe, zaklatott fel, és rázott meg Nemecsek halála, a Grund elvesztése, hogy csak azután vettem kezembe újra a könyvet, mikor megnéztem lányaimmal A Pál utcai fiúk musical előadását a Vígben. A darab magával ragadó volt, erőt adó, és most már a gyerekeimmel együtt zokogtam végig az előadást. A tartalom azonban új értelmet nyert. Sajnáltam ugyan most is a kis Nemecseket, mikor örökre elaludt, de az az átütő eltökéltség, ahogy a színpadon lévő srácok kijöttek a végén, és elénekelték, hogy „Legyen szabad a Grund”, elhitette velem, hogy nemhiába volt az egész. Hogyha az a Grund el is veszett, lesz majd másik, amiért ugyanígy küzdenek. A lendület, az összetartozás, az „Együtt a végsőkig kitartunk” életérzés jött át a színpadon, és ugyanezt láttam a múlt héten a Grund zenekar koncertjén Óbudán. A darab szereplői ugyanis, Fesztbaum Béla (Rácz tanár úr), Wunderlich József (Boka), Ember Márk (az idősebbik Pásztor fiú), Zoltán Áron (Barabás) és Medveczky Balázs (Csele) megalapították bandájukat, amely elsősorban a musical dalaira épül, de előkerülnek a Vígszínházhoz kötődő más zenék is: Presser és Dés szerzemények, LGT slágerek és a srácok személyes kedvencei is. Nem tökéletes, kiforrott, abszolút profi produkció ez, de nagyon szerethető. Érződik, hogy a közönség szereti dúdolni a nagyon hamar óriási népszerűségre szert tett musical legjobb dalait a színház falain kívül is, és az is látszik, hogy a színpadon állók hihetetlenül élvezik az örömzenélést, lubickolnak a népszerűségben, és a feléjük áradó szeretetben. Egymásnak adják a mikrofont, mindenki dalra fakad, és ami pedig a legszebb, hogy alázattal teszik mindezt, egymást is komolyan véve, tiszteletben tartva és elismerve. Ezzel a produkcióval múlt pénteken Óbudán azt hiszem, a Grund zenekarnak sikerült a megtelt óbudai Fő téren elfoglalni a Grundot. Sok sikert fiúk a folytatáshoz!

Babucs Kriszta

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8414130881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása