Fülesbagoly

Ska, reggae, árad a nyugi

LB27 Reggae Camp-beszámoló

2024. július 27. - NagySzabolcs

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ha listát kellene írnom az elmúlt 25 év olyan magyarországi zenei fesztiváljairól, amin még nem jártam, akkor elég rövid lenne az a bizonyos lista. A Reggae Camp eddig teljesen kimaradt, de mivel ott volt a bakancslista élén, épp az időpont is megfelelt, és a PASO koncertje is vonzott, így hát becéloztam a Tőserdő Autóskempinget.

rc16.jpg

Útban Lakitelek felé azon morfondíroztam, hogy a Campus Fesztivállal és a Művészetek Völgyével egyidőben zene fesztivált csinálni elég nagy öngól, aztán amint beleszagoltam a Reggae Camp levegőjébe, ez a tézisem rögtön szertefoszlott. Alapvetően akik erre a fesztre jönnek, szerintem tesznek a külvilágra, lehet bármilyen más gigarendezvény, ők ide jönnek, ezt a békés hangulatot akarják megtapasztalni, így innen nem nagyon szipkáz el látogatót más fesztivál. Dumáltam pár arccal, egy ceglédi lány például azt magyarázta, hogy hosszú évek óta jár a Camp-re, és a fesztiválozók kétharmadát minimum arcról ismeri. Szóval egy összetartó, családias hangulatú közegbe érkeztem, ahol minden korosztály, de leginkább a 40-esek és gyerekeik mutatkoztak. Három zenei helyszínnel megy a fesztivál, a színpad, egy sátor, és a Dubyard, egy erdőben elhelyezett chilles, dj-k által szolgáltatott zenei szeglet. Ezen túl pár szolgáltatás, ifjúsági sátor, masszázs, teaház, gasztrosor, butikok, focipálya, faházak és sok sátor sorakozik a helyen. Egy központi helyszín sajnos idén nem működött: a Camp kezdete előtt a strand ellenőrzést kapott, és vélhetően nem találtak bizonyos dolgokat rendben, mert be is zárták a helyet, még ha ideiglenesen is. Itt tavaly dj-k szolgáltatták a muzsikát a fürdőzőknek, nagy flash lehetett, kár érte.Szóval a Camp egy rendkívül nyugis fesztivál, 1000 fő alatti résztvevővel, dumcsizás, fűben üldögélés, sörözés, füstölés, és persze sok-sok zene és tánc jellemzi.

rc3.jpg

Mi a feszt hangulatának megtapasztalása mellett a Pannonia Allstars Ska Ochestra koncertjére érkeztük. PASO koncertre több okból is érdemes menni, de nézzünk kettőt! Egyik, hogy kiszámíthatóan jó hangulatot teremtenek, erre bárki bármikor alapozhat. Másrészt, hogy tanult zenészek révén van benne kellő zeneiség, nem az az egyszerű, letisztult ska zene. Jól a dalaik, ezekből sok táncra alkalmas el is hangzott, legyen az a Hungarian Dish, a Részeg, az Elhagytam magam, a No Love in Town, a Babylon Focus, vagy a személyes kedvencem, a Balkan Dancehall. A PASO nekem kezd egy viszonylag visszafogott tempóra beálló, de közben kult zenekarrá növő csapattá válni. Remélem, van még bennük jópár izgalmas lemez.Ahogy abban is bízom, hogy Tibiékből nem vész el a lendült, és csinálják tovább rendületlenül a Reggae Camp-et. Nyilván nem egy fáklyás menet egy szűk szubkultúrának, közel 1000 fővel rentábilis fesztivált csinálni. Szóval hajrá, kell pár nap együttlét nyugiban!

Pár hangulatkép a Camp-ről (Forrás: saját képek és a fesztivál Facebook-oldala):

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9118455531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása