Fülesbagoly

Másodjára jön Budapestre Memento Mori turnéjával a Depeche Mode

2024. március 17. - Bagolyhír

Márciusban másodszorra látogat el hozzánk a Memento Mori turnéjával a brit, teljesen sajátságos és meghatározhatatlan stílusban játszó Depeche Mode. Tavalyi koncertjük elképesztően meghatóra és a hatalmas tömeg ellenére is személyesre és intimre sikeredett, írtunk is róla.

depeche_mode_budapest_2024.jpg

Azt sikerült bebizonyítaniuk legutóbb, hogy az Andy Fletcher halálával duóra fogyatkozott zenekar főnixmadárként, hamvaiból feltámadva és a tragédiából erőt merítve, pályafutásuk (vélhetőleg) utolsó szakaszának legjobb albumát hozták ki, olyan témákkal játszadozva, mint a halál, sötétség és fény kettőssége, szerelem, lélek és test. A Depeche Mode egyedisége talán mindig is ebben a kétpólusosságban rejlett: fény és árnyék, menny és pokol, súlyos és könnyed, mocskos és tiszta egyszerre, zeneileg és a szövegek tematikáját illetően is. A trendek is ritkán voltak hatással a bandára, a saját univerzumukban maradva hoztak létre mindig valami sajátos, csak rájuk jellemző dolgot, ezért is időtálló lassan már három generáció számára, hisz mindenki megtalálhatja bennünk a saját életszakaszára jellemző témát vagy hangulatot. Március 26-án az MVM Dome-ban ismét bekerülhetünk a Depeche Mode kozmoszába, szentül hiszem, hogy hasonlóan meghatározó élmény lesz, mint a legutóbbi budapesti koncertjük.
Gyertek Ti is!

Nagy Alexandra

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1018355921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása