Fülesbagoly

Hogy kerül az Antares Azahriah elé? - miniinterjú a zenekarral

2023. május 06. - Bagolyhír

Jóideje nem írtunk már az Antares-ről, így aztán egy gyors csevelyre elkaptuk Pap Dávid Page dobost, zenekarvezetőt. Az interjú apropója, hogy a Junior Artisjus-díjas, Öröm a Zene-fődíjas, Fülesbagoly Tehetségkutató-nyertes zenekar lesz a vendég Azahriah június 2-i, teltházas koncertjén.

dsc_7525.jpg

Hogyan kerültetek Azahriah elé? Nem mondhatnám, hogy zeneileg rokon produkció. :-)
- Dér Dávid billentyűsünk ismerkedett meg vele anno, és Ati (Baukó Attila, azaz Azahriah - a szerk.) megszerette a zenekart, illetve jópár koncertünkön is ott volt. Tavaly terveztünk egy közös projektet, ami még lehet hogy meg is valósul majd, de erről akkor, amikor konkrétumában lehet már róla beszélni.
Igen, zeneileg talán nem a leghasonlóbbak vagyunk, de azért szerintem vannak atfedések. Többször megkaptam már a kérdést, hogy 'ez most akkor hogy?'. A válaszom pedig nagyon egyszerű erre: mi a kezdetek óta mondtuk, illetve a dalokon is hallatszik, hogy sokféle zenét szeretünk, és célunk különféle műfajú, stílusú zenekarral, előadóval játszani. Volt már lehetőségünk belezős metal bálokon részt venni, most pedig éppen egy nagyon sikeres, felkapott és - fontosnak tartom kiemelni - nagyon tehetséges pop előadóval játszunk egyet.

A közönség összetétele miatt más lesz ez a koncert, mint az eddigiek? Mire számítsanak Azahriah rajongói?
- Bizonyos minimális szinten szoktunk alkalmazkodni az adott alkalom tematikájához, de nekünk a legfontosabb, hogy magának a koncertnek legyen egy jó íve, felépítése, ritmusa. Szerencsés helyzet, hogy akár egy dalon belül is sokminden kiderül a zenekar világáról.

dsc_1008.jpg

Hogyan alakul a harmadik lemez?
- Az idei év leginkább a dalírásról szól, lesznek koncertek is azért, ráadásul izgalmas együttállásokkal, de leginkább a következő lemezzel foglalkozunk. Felmerült nemrég, hogy kihagyjuk a hármas lemezt, és inkább a négyest hozzuk ki. Ez még majd kiderül. Egy dal van, ami teljesen kész, és már koncerteken is játszottuk. Ráadásul Boti és Dér vokáloznak benne, még "ráadásabbul" meg az a helyzet, hogy baromi jól csinálják rohadjanak meg!

Egy nemzetközi Queen-feldolgozáslemezen jött ki nemrégiben egy általatok készített átdolgozás. Mi lett a dal kifutása?
- Nagyon jó élmény volt átdolgozni a dalt, a Queen-t mindenki nagyon-nagyon imádja a zenekarban. Hálisten nem stresszeltünk rá a nagy megtiszteltetés okán, és bátran sikerült egy saját hangzású dalt kihozni belőle, én baromira büszke vagyok rá!  Sokan hallgatták külföldön a beérkezett infók alapján. Tavaly Brnóban már adtunk is egy nagyon sikeres koncertet. Illetve  komoly helyekről jött érdeklődés promoteri, kiadói szinten, de semmi konkrétum nincsen még, ezek kiderülnek majd. Addig is szétzenéljük az agyunkat/szívünket/ lelkünket/tökünket, és írjuk a dalokat, valamint  mindenkit sok szeretettel várunk a koncertekre, mert ez a banda igazán ott működik.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3718118248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása