Fülesbagoly

The Curious Kind: buli a Gödörben, aztán jön a nagylemez

2024. október 25. - Bagolyhír

A The Curious Kind rockot, metalt, popot és progresszivitást vegyítő zenéjére tavaly kaptuk fel a fejünket a budapesti Fülesbagoly Tehetségkutatón, ahol harmadik helyezésükkel egy idei Sziget-fellépést nyertek. A zenekarral elég sok mindent történt 2024-ben, sőt, október 26-án egy erősnek ígérkező koncert is vár rájuk a Gödör Klubban, így aztán feltettünk nekik pár kérdést.

464322810_9027921310575888_518173259259922445_n.jpg

Milyen volt a Sziget?
Nagy Dani (gitár): Nagyon jó élmény volt mindannyiunknak. Egyfelől baromira élveztük, nagyon büszkék vagyunk arra, hogy felléphettünk a Szigeten. Igyekeztünk kiélvezni a fesztivál hangulatot és helyzetet. Másrészről sok szakmai tapasztalatot is szereztünk: milyen fesztivál körülmények között zenélni, milyen egy ennyire vegyes közönségnek előadni. Nagyon hálásak vagyunk a helyi szervezésnek és színpadmestereknek a rengeteg segítségért és támogatásért. És köszönjük a Fülesbagolynak is, hogy mi kaphattuk ezt a lehetőséget.

Nemrégiben kijöttetek József Attila Óh, Szív! Nyugodj versfeldolgozásával. Miért született a dal?
N.D.: Saját dalként indult eredetileg a nóta. Greget már régóta foglalkoztatta egy feldolgozás ötlete és amikor elkezdtük összerakni a témákat beugrott neki, hogy passzolna ide ez a dallam, amit az Ágnes Vanilla feldolgozás ihletett. Elindultunk ebbe az irányba és így született a feldolgozás.

És már két dalt is felvettetek így a próbateremben, Rehearsal Sessions néven, ami azt sejteti nem itt lesz a vége. Mit terveztek legközelebb feldolgozni? El lehet árulni?
Fekete Andi (dob): Amennyire vegyes a tagok zenei ízlése, lehet számunkra is akkora meglepetés lesz a következő cover, mint nektek. A drum and bass-től a post rockon és a nu metalon át a klasszikus zenéig szerintem eléggé lefedjük a spektrumot, elég csak ránézni a Locked and Loaded cover sorozatra, amiben a zenekar majdnem minden tagja megjelenik egy-egy dalban.
Köge (basszusgitár): Igen, van már egy Faith No More feldolgozásunk is. Én szinte mindenre nyitott vagyok, a nagylemez után lesz alkalmunk kitárni a kapukat az ötleteknek. Nagyon adnék valami váratlan, műfajilag tőlünk távol álló dalt.

Hogy alakul a debüt nagylemez?
N.D.: Jól tartjuk a magunknak szabott határidőket és a dalok is egyre jobban kiforrják magukat. Én kíváncsian várom a végeredményt az egyes dalok szintjén és összességében. Egy nagyon színes és érdekes lemez lesz szerintem. Megjelenésre a jövő év első felét tervezzük. Részleteket még nem mondhatok, de szeretnénk egy igazán színvonalas és felejthetetlen bemutatót csapni a lemeznek.
F.A: A szombati koncert után pedig 100 százalékban az albumra fogunk koncentrálni, én már várom a visszatérést a stúdióba. Mindenképp érezhető az anyagon, mennyire összeszoktunk a kislemez megjelenése óta, a hangszerek és az ének megtalálták a helyüket és már a dalírás első pillanataiban azon dolgozunk, hogy minden a számára megfelelő teret tudja kapni.

Mi várható szombaton a Gödörben?
Nagy Dani (gitár): Teljes saját dalos set, felcsendül pár régi nóta, de sok újat is hozunk. A Mother of Millions pedig hozza továbbra is azt a magas színvonalú zenei és színpadi megjelenést, amit legutóbb is. Aki szeret bólogatni vagy megőrülni a színpad előtt, annak kiváló estéje lesz.
F.A: Előttünk pedig egy elég érdekes formáció fog fellépni, ugyanis a cseh Goofy Cow mindössze egy gitárosból és egy dobosból áll, szóval mindenképp érdemes kapunyitásra érkezni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9718716410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása