Fülesbagoly

Nemzetközi Queen tribute lemezen jön ki az Antares feldolgozása

2022. december 18. - Bagolyhír

Európai és amerikai előadók részvételével egy nemzetközi Queen tribute albumot ad ki jövőre az ausztrál-német Wolf Entertainment. A szereplők között van egy magyar banda is, az Antares The Hitman feldolgozása az album előfutáraként már meg is jelent, videóval egybekötve.

dsc_1031.jpg

- 2022 nyár folyamán kaptuk az infót, hogy elindult egy ilyen kezdeményezés - tudtuk meg Kolosai Ferenctől, az Antares énekes-basszusgitárosától. - Nagy öröm egy ilyen projektnek a részese lenni. Gyerekkorom egyik alapköve a Queen, az összes slágerük az mp3 lejátszómon volt. Először csak hallottam a Queen dalokat. Jóval később tudtam arcot párosítani ahhoz, amit hallok. Emiatt sokszor képzeltem azt, hogy Freddie vagyok. Azóta már szinte csak elemezve vagyok képes zenét hallgatni, illetve azóta rengeteg típusú és stílusú zenét pörgettem újra a fejemben a legnagyobb figyelemmel és érdeklődéssel. De ha zenét írok, tudattalanul, mindig lesz egy kis Queen a dallamíveimben vagy különböző stílusjegyzékeimben. Legalábbis szeretném ezt hinni.
A kiadó a kezdeményezésbe több európai és amerikai zenekart bevont, aminek fő célja a Queen munkássága előtti tisztelgés, és közben színvonalas zenei produkciók bemutatása világszerte. A résztvevők közül egyelőre nem sok nevet hoztak nyilvánosságra. Az biztos, hogy Frank Pané gitáros (Bonfire, Sainted Sinners) és Ronnie Romero énekes (Michael Schenker Group, Rainbow) feldolgozása is ott lesz a lemezen. A kiadó a német Queen Fan Clubbal szoros együttműködésben készíti elő a jövő évi megjelenést. Minden eladott korong árából 10 százalék az AIDS terjedése ellen harcoló Freddie Mercury Phoenix Trust szervezethez kerül.
Az Antares feldolgozása már ott van az összes online felületen, továbbá Andrási Ingrid egy remek stúdióvideót is készített hozzá.

A Hitman a Queen 1991-ben megjelent, Innuendo című lemezén szerepel. A dal eredetileg így szól:

Az Innuendo volt a Queen utolsó olyan lemeze, amelynek elkészítésében részt vett az akkor már nagybeteg, AIDS-ben haldokló Freddie Mercury. Az énekes alig több mint fél évvel a lemez megjelenése után elhunyt. Az album hangulatára erősen rányomja a bélyegét Mercury egészségi állapota, némely dal kifejezetten komor hangulatú. Egyes dalszövegek a halála után kaptak különleges jelentőséget, úgy mint a „The Show Must Go On” vagy a „These Are the Days of Our Lives”. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr5318005038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása