Fülesbagoly

30 év után felturbózva adják ki a kultikus lemezt

2016. július 19. - matesas

1985 novemberében vette kezdetét a történet, a világ rácsodálkozott a Faith No More debütáló, We Care A Lot című albumára, a San Francisco-i banda egyedi, semmivel sem összetéveszthető stílusára. Most újrakeverik a lemezt, a zenei csemege augusztusban kerül a boltokba.

1_fnm-mai.jpgAz öt extravagáns gentlemen tavaly tért vissza a Sol Invictus lemezzel

Rap, metal, funky, jazz. Ezeket az elemeket ötvözte a Faith No More a zenekar kezdeti korszakában, hogy aztán később - folyamatosan fejlődve és tágítva a spektrumot - még több stílust vegyítsenek és létrehozzák a senki másra nem jellemző, skatulyázhatatlan FNM-hatást. Hiszen Billy Gould-ékat pont ezért szereti rendíthetetlenül rajongótáboruk, a változatosságban, a sokszínűségben, a kiszámíthatatlanságban rejlik legfőbb vonzerejük, és persze a zenei határokat nem ismerő frontember, Mike Patton képességeiben, aki egymaga is elviszi a show-t, noha társai ugyanolyan állattá válnak a színpadon.

2_fnm-1985.jpg1985-ben még Chuck Mosley énekelt a bandában

A We Care A Lot azonban még a Patton előtti idők zenéje. A San Francisco-i ötösfogat akkor még Chuck Mosley énekessel operált, a raszta hajú rossz fiú jóval szerényebb énektudással, hangi képességekkel, ugyanakkor igazi underground-vénával rendelkezett és tökéletesen illeszkedett a Faith No More korabeli muzsikájához. A Billy Gould (basszus), Jim Martin (szólógitár), Roddy Bottum (billentyűs), Mike Bordin (dob) és Chuck Mosley alkotta zenekar egyetlen kiadó érdeklődését sem keltette fel szokatlan hangzású dalaival, így a fiúk összedobtak némi pénzt és öt számukat maguk rögzítették, miközben a koncertjeiken szép lassan kezdett kialakulni egy állandó közönség.

3_ruth_schwarz.jpgRuth Schwartz indította el a világsiker felé a Faith No More-t

A FNM egyik fellépését látta egy bizonyos Ruth Schwartz nevű hölgy is, aki két évvel korábban, 1983-ban hozta létre független zenei kiadócégét, a Mordam Records-ot. Ruth-nak bejött a FNM, így 1985 novemberére elkészülhetett - persze igen kicsiny költségvetéssel - a tíz számot tartalmazó We Care A Lot. A címadó dal a mai napig nyugodtan nevezhető a banda egyik himnuszának, nem véletlen, hogy a Faith No More második, 1987-es lemezére, az Introduce Yourself-re is felkerült, és az elmúlt 30 évben szinte kihagyhatatlan a turnék setlist-jéről.

4_maor_appelbaum-billy_gould.jpgMaor Appelbaum (balra) újrakeverte a We Care A Lot-ot, a lemezt Billy Gould basszusgitáros (jobbra) cége adja ki 

A Faith No More a következő tíz évben még négy albumot adott ki, majd az 1997-es Album Of The Year után jött a hosszas kihagyás, a tetszhalott állapotból tavaly tértek vissza a zseniális Sol Invictus koronggal. Az együttes rajongói számára biztató körülmény, hogy Gould-ék az új lemez után nem dőltek hátra, tavaly lenyomtak egy világ körüli turnét, s idén sem utalgatnak visszavonulásra.

Sőt, gondoltak egyet, és egy igazi zenei csemegével lepik meg közönségüket. Augusztus 19-én jelenik meg a We Care A Lot re-masterelt verziója, és a dalok újrakevert változata mellett kilenc különleges szám - demo-és koncertfelvételek, valamint 2016-os mixek - is helyet kapnak. A lemezt Billy Gould kiadója, a Koolarrow Records adja ki, az újrakeverést a Sol Invictus-on is közreműködő Maor Appelbaum végezte.

Mi mással zárhatnánk ezt az írást? We Care A Lot - azaz, minket 30 év után is nagyon érdekel....

 

We Care A Lot - Deluxe Band Edition:

1. We Care A Lot

2. The Jungle

3. Mark Bowen

4. Jim

5. Why Do You Bother

6. Greed

7. Pills For Breakfast

8. As the Worm Turns

9. Arabian Disco

10. New Beginnings

11. We Care A Lot – 2016 Mix

12. Pills For Breakfast – 2016 Mix

13. As the Worm Turns – 2016 Mix

14. Greed – Original Demo

15. Mark Bowen – Original Demo

16. Arabian Disco – Original Demo

17. Intro – Original Demo

18. The Jungle – I-Beam San Francisco, 1986

19. New Beginnings – I-Beam San Francisco, 1986

 

We Care A Lot (1985)

1. We Care a Lot

2. The Jungle

3. Mark Bowen

4. Jim

5. Why Do You Bother

6. Greed

7. Pills for Breakfast

8. As the Worm Turns

9. Arabian Disco

10. New Beginnings

We Care A Lot, teljes album (1985):

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr288901072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása