Fülesbagoly

Hernandez Franco Vivien: naponta pakoltam ki és vissza apukám CD-it

2024. május 14. - Bagolyhír
Kórusban énekelt, imádja a '80-as évek zenéit, a Florence and The Machine szigetes bulija egy életreszóló élményt nyújtott számára, de most jön még a java, a Coldplay koncertje. Hernandez Franco Vivien nemcsak a civil életben "találkozik" sok-sok zenével, hanem a munkában is, ugyanis a Petőfi TV műsorvezetőjeként hétről hétre zenészeket interjúvol. Vivien most új szerepben látható: 2024-ben ő lett a Fülesbagoly Tehetségkutatók-házigazdája. Ennek apropóján kérdeztük ki zenei élményeiről.
13818.jpeg

Mi volt az első zenei élményed?
- Emlékszem, hogy páréves koromban rengeteget nézegettem apukám CD-jeinek a borítóit, azokkal játszottam, mert akkoriban volt még egy nálam is nagyobb CD állvány az otthonunkban, és az napi program volt, hogy kipakoltam, majd visszapakoltam az albumokat. Ezek a 80-as évek külföldi zenéi voltak, és mindig ezek szóltak nálunk. Ez nagyban meghatározta a zenei ízlésemet, imádom a 80-as éveket, napi szinten hallgatok Fleetwood Mac-et meg Spandau Ballet dalokat.
Mi volt az első koncertélményed?
- Az első koncertélményem talán az iskolai kórushoz köthető, én is tagja voltam általános iskola első osztályától kezdve egészen az érettségiig. Gyakran énekeltem szólót, még talán az énekesi pályával is kacérkodtam, de rájöttem, hogy annyira azért nincs jó hangom. :D
Mi volt életed eddigi legjobb koncertje?
- Nagy élmény volt pár évvel ezelőtt, amikor a Szigeten láttam az akkori kedvenc bandámat, a Florence and The Machine-t élőben játszani, de életem legjobb koncertje szerintem most júniusban vár rám, mert ott leszek a Coldplay Puskás Arénás buliján. 

Mi volt a legmeghatározóbb fesztivál-élményed? 
- A Petőfi Tv-s munkámnak köszönhetően több fesztiválon is forgattam az utóbbi években. Jártam a Bánkitó Fesztiválon, a BME-napokon, a Művészetek Völgyében, a Strandon, a Paloznaki Jazzpikniken. Életem egyik legjobb buliját éltem át a kollégáimmal a Strand Fesztiválon 2021-ben, még a bungee jumpingot is kipróbáltam a helyszínen, elképesztő volt. De imádtam a Jazzpikniket is, nagyon egyedi hangulata van.
Melyik minden idők legjobb dala?
- Nehéz kérdés. Legyen a Fleetwood Mac-től a Silver Spring, de szigorúan az 1997-es élő előadásukban. Abban minden benne van, és csak üvöltve lehet énekelni a dal végét.

Melyik minden idők legjobb lemeze?
- Nem tudom, mennyire nevezhető lemeznek, de Carl Orff Carmina Burana-ja. 
Milyen magyar zenéket, zenekarokat hallgatsz?
- A Bagossy Brothers Company nagy kedvencem, a fiúkat személyesen is ismerem, sokszor beszélgettünk már a műsorban, de Azahriah-t is szívesen hallgatok, meg persze régi nagyokat, mint például LGT vagy Demjén. 
Hogyan viszonyulsz a Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozathoz?
- Nagy Szabolcs, a Fülesbagoly Tehetségkutató főszervezője gyakori vendég nálunk a Petőfi Tv-n, többször is volt alkalmam vele interjút készíteni. A tehetségkutatót is így ismertem meg, és már régóta vágytam arra, hogy Szabolcsnak eszébe jussak, és elhívjon műsort vezetni. Működött a vonzás törvénye, hiszen amire sokat gondolunk, az valóra válik, és én nagyon örülök annak, hogy idén én lehet a Fülesbagoly műsorvezetője. 
Képgaléria Vivienről:

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1218403775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása