Fülesbagoly

Új inspirációkra vágyik a Kowalsky meg a Vegából kilépő Szebényi Dani

2022. január 02. - Bagolyhír

Nem túl gyakori eset, ha egy zenész önszántából és teljes barátságban kilép egy jól működő együttesből, főleg nem itthon. Szebényi Dani billentyűs mégis ezt tette, és már nem tagja a Kowalsky meg a Vega zenekarnak.. Hogy mégis miért ez a lépés, azt a Fülesbagoly blognak mesélte el.

szdani.jpg

Dani kétségkívül az egyik, ha nem a legfoglalkoztatottabb billentyűs Magyarországon. Együtteseit, projektjeit nehéz lenne felsorolni, annyi van. Csak, hogy párat említsünk, rendszeresen látható volt a Vegával, a Konyhával és a Random Trippel egy színpadon. Az eddigi zenei élete azonban most egy nagyobb változáson megy keresztül.
- Harminc évesen eljutottam oda, hogy szeretnék új inspirációkat szerezni egy számomra friss környezetben – mondta Dani. - Mindig is a radikális lépések híve voltam, eszerint cselekedtem most is. Szilveszterkor elbúcsúztam a Kowalsky meg a Vega zenekartól és közönségétől, de természetesen a kapcsolat nem szakad meg. A jövőben előfordulhat néha azért olyan, hogy én is a színpadon leszek a srácokkal.
A zenész valószínűleg kétlaki életet fog élni.
- A budapesti dolgaim ugyanúgy megmaradnak, de megpróbálok elindulni a világ zenei körforgásába is. Továbbra is nagyon szeretem ezt az országot és közeget, de Barcelona nagyon érdekes, nyers területet jelent számomra. Ráadásul közel a tenger, jó az éghajlat, és zenészként is egy nagyon aktív szcénában próbálhatom ki magam. Emellett bázisnak is kiváló, mert Magyarországra is könnyen vissza tudok jönni, akár minden nap 2 óra alatt. Van, hogy Zalaegerszegre hosszabb az út.. :) Szóval nem fogok eltűnni, ahogy említettem, néha azért lehet színpadra lépek Kowáékkal, ott van a Blues MD nevű duónk Gotthárd Misivel, alakul egy projekt Tátrai Tiborral és Borlai Gergővel és folyamatosan készítem az első saját lemezemet, amiről egy kislemez nyáron már meg is jelent. Misi barátomnak is készül saját anyaga, az Electric Shock zenekarral is felvettünk egy anyagot szép csendben a pandémia alatt. Rengeteg zene készült el vagy van félkész állapotban, aminek most jött el az ideje. Az Ocean Hills zenekar aktivitása nagyban függ az akutális járványhelyzettől, ott sokan nem is ezen a kontinensen élnek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2616801724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása