Fülesbagoly

Vegyük észre, ha valami jó történik velünk! - új dal és klip a Kontraszttól

2020. december 15. - Bagolyhír

Tény, hogy egy pokol a zenei szakmának az idei év, de ha azt nézzük, mi történt a Kontraszttal 2020-ban, akkor elmondhatjuk mégis, hogy ők nagyon jó esztendőt zárnak. A budapesti Fülesbagoly Tehetségkutatón második helyen végeztek, a debrecenit megnyerték, aztán az Öröm a Zene nagydíjat is elhódították. Utóbbinak köszönhetően bekerültek a Hangfoglaló Program induló zenekari programjába, és az ezzel járó 2 misi mellé még 1 millió forint értékben hangszereket is kaptak a Hangszeresek Országos Szövetségétől. Mi ez, ha nem csodás? Most kijöttek egy új dallal, hozzá klippel, jól megmutatjuk.

kontraszt_balazs-mihaly-fotoja.jpeg

- Az Öröm a Zene óta több mindenen dolgoztunk egyszerre - számolt be a történésekről a duó énekesnője, Mirtse Kori a Fülesbagoly blognak. - Egyfelől felvettük legújabb dalunkat, a Tükörképet, klipet forgattunk hozzá, valamint már készülnek a dalok a következő nagylemezünkre is, amit jövőre tervezünk kiadni. Ezeken kívül pedig a HANOSZ jóvoltából nyert hangszerutalványból elkezdtük kibővíteni a hangszerparkunkat, és azon dolgozunk, hogy ha majd újra lehet koncertezni, a dalok új, még izgalmasabb hangzást nyerjenek.
A duó egy olyan dallal jött most ki, amit a koncertre járó közönség már ismerhet, de felvétel még csak most készült belőle. Aki hallotta, tudhatja, hogy egy meglehetősen súlyos dal.
- A Tükörkép mondanivalója tulajdonképpen egyben a Kontraszt ars poeticája is - folytatta Kori. - Szeretnénk arra bátorítani az embereket, hogy nézzenek szembe saját magukkal, foglalkozzanak a problémáikkal és egyúttal azt is vegyék észre, ha valami jó történik velük. Könnyű tisztán látni, ha mások életéről van szó, de sokan inkább elfordulnak, ha arra kerül sor, hogy a saját szemükbe nézzenek. Erről szól a dal.
A Tükörkép készítése elég rendhagyó volt, mind a hangot, mind a klipet tekintve.
- A dalt együtt írtuk Csizivel (Csizmazia Zsolt gitáros - a szerk.), a hangfelvételt és a keverést pedig Balázs Misi csinálta, akivel otthon, a padlásunkon sebtiben felhúzott stúdióban rögzítettük a sávokat. Misi érdeme a klip képanyagának vágása is, ami szintén extrém körülmények között jött létre: hajnali 6-kor mentünk ki a helyszínre, hogy elcsípjük a napfelkeltét. Persze éppen aznap köszöntött be igazán a tél, úgyhogy majdnem megfagytunk a forgatás közben. Mint utólag megtudtuk,  mínusz 8 fok volt, amikor a tóparton zenéltünk, egy szál ingben. Operatőrnek Bikali Sándort kértük fel, aki hősiesen állta a mínuszokat, és csodaszép képeket rögzített a dalhoz.
A Tükörkép után egy nagyon izgalmas és rendhagyó projektbe fog a Kontraszt, de ennél többet csak később árulnak el. A jövő évben nagyrészt a nagylemez munkálataival foglalkoznak, és persze azt is nagyon várják, hogy élőben is eljátszhassák a dalaikat. És akkor lássuk a videót!

Nyitókép: Balázs Mihály

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6016340738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása