Fülesbagoly

Pálinkával itatná a Metallicát a főzőmester dobos

2017. április 16. - Bagolyhír

Imádja a jó zenét, saját bandában dobol és aranyérmes italokat készít Szőke András pálinkafőző mester. A Metallica-rajongó fiatalember nagy álma, hogy egyszer saját párlatával kínálhassa meg James Hetfieldéket. Mi drukkolunk neki!

10394810_428565080643452_5369641893595706216_n.jpg

A Fekete Felhő nevű zenekarban dobolsz, közben te készíted az ország egyik legfinomabb pálinkáját. Adódik a kérdés: a te olvasatodban hogyan kapcsolódik össze a pálinkafogyasztás a zenével?


– Ez elég sokrétű. De kezdjük azzal: a magyar rockhoz magyar szesz dukál. Nem vagyok semmilyen politikai nézet elfogult követője, de azt vallom, ne igyunk csak azért külhoni szeszes italt „mert az a rocker”. Össze kellene forrnia a jó zenének a jó magyar italokkal. Természetesen nem lerészegedésre buzdítom a népet, csak arra, hogy igyunk jó hazait. Amúgy nagy Metallica rajongó vagyok, szép álom, hogy ha Magyarországra jönnek, az én pálinkámból kortyinthatnak.


Milyen zenét játszik a Fekete Felhő?


– Nem tudnám kategóriába szorítani, dallamosabb rock, metal, punk, ska, pop. Éppen mi jön. Őszinte, borús, süvítő, lagymatag, felkavaró, szerelmes, világmegváltó, világ utáló, világszerető. Mint a fekete felhő. Én általában punkot dobolok, mindig meghallgatom a próba felvételeit, hogy tudjam, mit is játszunk, persze elkomolytalankodom, de mondják a dobos a zenész legjobb barátja. Tehát én nem tudom megállapítani milyen zene is lehet. Egy biztos, rock. A zenekar meg demózási és zeneszerzési stádiumban van, az én elfoglaltságaim miatt (András a sok teendő mellett nem mellesleg az másfél éves Nimród valamit a 2 és félhónapos Zoárd édesapja - a szerk.). Próbálunk kiépíteni, egy házi stúdiót, hogy jobban mehessen a távmunka, de azért persze vannak hangszeres összejövetelek is. Jelenleg évente csak pár fellépést vállalunk.

11163974_852546504832651_4580674844424451827_o.jpg


Milyen a jó pálinka?


– A jó pálinkát újra kívánja az ember, mint egy szép élményt. Mint a séta egy gyümölcsösben, vagy az erdőben, a levendulaföldön, vagy akár egy tavaszi mezőn. De akár azt is mondhatnám, hogy olyan, mint a jó zene vagy egy jó koncert.

És milyen a te pálinkád, a Szőke Farkas?

- Olyan, mint a szerelem! Régebben Gyulán tartották a legrangosabb pálinkaversenyt, ott is értünk már el szép eredményeket, arany, ezüst és bronzérmes főzetek kerültek ki a pálinkafőzdémből. Az áttörést a 2016-os év hozta meg, a Kaposváron megrendezett I. Somogyi Bor- És Pálinkaverseny legjobb bérfőzetője lettem, és az Ottonel Muskotály szőlő pálinkám az egész Somogy megye legjobb szőlőpálinkája lett. Amire nagyon büszke vagyok, hogy sikerült egy aranyérmes őszibarackot is összehoznunk. Jelenleg az ország legnagyobb és legelismertebb megmérettetése az ongai Quintessence pálinka és párlat verseny. A Nagycsepelyi szeszfőzdém két szőlő kategóriában (48 alkohol% alatti és a feletti strong kategória) az ország legjobb pálinkáját főzte. Összesen 3 arany és 5 ezüst érmes nedűt adtunk, tehát a legjobbak asztalára nekem is sikerült üveget tennem.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr412429601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása