Fülesbagoly

Többféle felállással működik tovább a Balkan Fanatik

2017. február 11. - NagySzabolcs

Új zenésztársakkal vágott neki 2017-nek a Lepe és Jorgosz által fémjelzett Balkan Fanatik, miközben egy izgalmas lemezanyaggal és egy „lakossági” dalhoz készített videóklippel is kijöttek. A sok történésről Lepét kérdeztük.

balkan_fanatik_96951.jpg

A szemfülesebbje már észrevehette, hogy ismét személyi változás történt a Balkan Fanatiknál. Na de megint miért? - tettük fel a kérdést Lepének.

- Tavaly év végén a már-már tradíciónak számító bandafrissítő programot kellett elindítanunk. Kedves ex-kollégáink, sokadik gitárosunk és énekesünk, akik már több éve robogtak velünk sikeres koncertturnéink során, az önálló továbbutazást választva kiszálltak a Balkan Fanatik vonatból. Ezúton kívánunk nekik sok sikert. Mi, ahogy azt már szinte évtizedek óta tesszük Jorgosszal karöltve, vérfrissítésként újabb munkatársak után néztünk. Hogy kik voltak eddig, és kik lesznek majd, az nem lényeges. Legújabb felállásunk a legendás Jorgosz és Lepe producerduó. :) Hiszen mi írjuk a dalokat, mi találunk ki mindent, ami a produkcióban történik. A csapatot most, mint ahogy az a színházakban is szokás a színdaraboknál, több szereposztással építjük magunk köré. Minden fronton, így a gitáros és énekes poszton is több kolléga váltakozva fog majd év közben velünk együtt dolgozni. Így kiküszöböljük a logisztikai nehézségeket.

balkan_fanatik_96882.jpg

Felmerül a kérdés, hogy mit szól a közönség a rendszeres változáshoz.

- A rajongók többsége az eddigi tapasztalatok alapján leginkább a dalainkra, az előadásokra, a koncertek hangulatára kíváncsiak – folytatta Lepe. - A produktumra építünk, és nem az előadókra. Aki az egykori művészekre kíváncsi, természetesen az ő koncertjeiket (is) látogatják, de nálunk ez nem okoz közönség kiesést.

A török-arab hangszerelésű On The Road és a korábbi, ifj. Kurtág Györggyel közösen készített kísérleti, elektronikus All Paths Are Yours album után, a hazai jazz kiválóságainak közreműködésével, egy a népzenét a jazzel és elektronikával ötvöző, új crossover világzenei album látott napvilágot tavaly év végén Urban Fragments címmel. Az albumon olyan közreműködők szerepelnek, mint a Rákfogó sztárjai, Szakcsi Lakatos Béla, Kőszegi Imre, Babos Gyula, az Amadindás Holló Aurél, Kézdy Luca hegedű fenomén, a kiváló jazz énekes Hajdu Klári és a remek népdalénekes Farkas Annamari. A lemez egyik dalában egy József Attila-díjas kortárs író, költő, Petőcz András verse is megszólal a szerző saját interpretálásában.

- Valójában egy újabb kalandos kitérő volt a saját örömünkre ez a lemez. A sorozat harmadik darabja. :) Csak gyűjtőknek! – tette hozzá Lepe. - Aztán már január másodikától belefogtunk a tavaszi új lakossági Balkan Fanatik lemez munkálataiba. Ennek az első gyümölcse, beharangozója az erősen EDM beütésű Szeretsz-e még? című sláger, melyre azon hidegében január 11-én a mínusz 12 fokos fagyban klipet forgatva bicikliztettük Jorgoszt és fiatalkori énjét. Ezúton jár hála és köszönet a teljes stábnak a hősies munkáért. Czabán Máté és Vollmuth Krisztián filmesek realizálták az agymenéseinket. Szerintem kitűnő munkát végeztek. A dalt jelenlegi munkatársunk, Bagóczky Lívia interpretálja a klipben, és most a február 25-i Akváriumos évindító bulinkon is ő lesz velünk. Jelenleg ezerrel erre a bulira készülünk. Itt vendégünk lesz a zseniális Fourtissimo brass. A dobos Benedeczki Tücsi. Két fiatal gitárosunk is bemutatkozik azon az estén (Nagy Henrik és Polyák András). A basszust és a rapeket én űzöm-hajtom, az est Analóg DJ-je és hangulatfelelőse természetesen Jorgosz lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3612245628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csaba Tarsoly 2017.05.01. 16:42:53

A youtube-os kommentek alapján nem lennék ennyire biztos abban, hogy "nálunk ez nem okoz közönség kiesést".
süti beállítások módosítása