Fülesbagoly

Junkie Jack Flash: az őszinteség egyfajta verziója

Interjú Pető Szabival

2017. január 29. - NagySzabolcs

Valami megmozdult az elmúlt pár évben a hazai rockzenei színtéren. Több ígértetes csapat is felbukkant, köztük a Headbengs, a Kies, a The Luckies és a Junkies Jack Flash is. Utóbbi együttes gitáros/énekesének, Pető Szabinak tettünk fel pár kérdést, hogy megtudjuk: honnan, hova, miért?

jjf.jpg

Fotó: Balvin Nándor

Rögtön egy bëlgás kérdés: honnan a név, és mi az üzenet?

A Junkie Jack Flash ötletet Vata dobta fel, (Makk Vata - dobos) életmód és hozzáállás akart lenni ez a név, egyfajta verziója az őszinteségnek, annak, hogy nem árulunk zsákbamacskát, na meg utalás mindenki nagy kedvencére, a Rolling Stones-ra.

Az Öröm a Zene tehetségkutató tavalyi megnyerésével a középpontba kerültetek. Mit hozott számotokra a díj?

Voltak különböző rendezvények, amikre a tehetségkutató kapcsán jutottunk el. Kedvencünk például a szolnoki gitártábor, baromi jól éreztük magunkat, még 13-14 évesen pörögtünk ott mi is. Ezenkívül elköltöttünk egy mihályt hangszerekre. Nagy segítség volt nekünk, de igazából a nevünket csak a szakma szokja, a nép még nem. És a szakma is csak akkor érti meg, ha élőben látja. Középpontba nem kerültünk, a rádió nem tol minket, koncertezünk, magunkra vagyunk utalva.

A 2010-es évek nem éppen a rockzenéről szólnak. Mennyire érzitek ezt a bőrötökön?

Van jó zene, meg rossz zene. A rock, akárcsak bármelyik műfaj, tartozik ide is, oda is, mert lehet játszani jól is, meg szarul is. A mi zenénk legalább az elsőbe tartozik, így azért könnyebb. A felvételeket kell korszerűbben, profibban elkapni, élőben viszont nincs más verzió, jó zenészek kellenek egy jó produkcióhoz, ennyire egyszerű. Mármint papíron. Szerintem semmi nem lehet akadály, maximum mi vagyunk gyengék, de azt sem tartom elfogadhatónak.

Pécsről jöttök, ahonnan a Punnany Massif és a Halott Pénz is. Milyennek látod a város zenei életét?

Néha nem látom Pécs előnyét a zenei palettán, viszont a város rezgése nagyon jó, és lehet alkotni, ez tény. De szerintem egy kicsit a versenyszellem hiányzik onnan, úgy látom, kicsit kényelmesek a zenekarok, de inkább a zenészek egyenként. Jobban rá lehet fókuszálni a zenére. Sok jó agyszülemény fogan Pécsett, de csak kevés lesz utána olyan, amelyik versenyképes marad, fejlődik. Halott Pénz? Punnany? Pest. De az igazság az, hogy félig én is.

Merre tovább 2017-ben?

Sokat próbálunk, csiszoljuk a hangzást, sok album jár a fejemben. Kislemezeket akarunk mostanában, aztán ha megértünk a feladatra, jön a mindent vivő hármas lemez. Sok tapasztalatot szereztünk a turnékon, a stúdióban, miközben a kettes albumot csináltuk, tisztább a kép már, kikristályosodott jobban, mit akarunk.

A Junkies Jack Flash legközelebb február 3-án muzsikál a Dürer Kertben, a Rockstar Magazin 8. születésnapi megaparty-ján.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr712166295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása