Fülesbagoly

Tavaly 185 milliót kerestem tisztán

Interjú Áron Andrissal

2017. január 12. - NagySzabolcs

Mondjuk ki: erősen megkedveltük mi, baglyok az Apey & the Pea zenekart. Masszív, súlyos, erőteljes, koncerten meg aztán végképp. Rajongásunk odáig terjedt, hogy feltettünk néhány kérdést a trió énekesének, Áron Andrisnak. A frontember fátyolos szemekkel mesélt gyermekkoráról, akkori élete pajkos pillanatairól, és még kedvenc kifestőfüzetét is megmutatta nekünk.

a_tp_photo.jpg

Nem túl gyakori, hogy trió formában készüljön súlyos muzsika. A három fős felállás mennyire tudatos?
- Igazából elég gyakori, Motörhead, Grand Magus, King's X, High on Fire, Sleep, ezek mind nagy hatással voltak rám nyilvánvalóan, de inkább a barátságunk és a hármunk között lévő zenei kémia az, ami döntött.


A Kettőnégy stáb vendégriportereként remek mélyinterjúkat készítettél anno. Gondolkodtál komolyabb médiakarrierben?
- Igen, azt már nem nagyon mosom le magamról. Úgy néz ki, nem igazán. Nem hinném, hogy tudnám tartani a pofámat túl sokáig.

Egyes félhivatalos számítások szerint 23.119, míg mások szerint 19.778 produkcióban muzsikálsz. Miért?
- Azért, mert Siófokon van egy ingatlan cégem, és jelenleg nyolc mediterrán jellegű luxus lakóházat építek beépített koreai szaunákkal. Jó lenne kihozni az egészet száz-százötven millióból, és ehhez nagyon sok jogdíj kell meg hakni. Próbálom összeszedni ezt még e hónapban, ezért mindenre igent mondok, ami szembe jön velem. Például a Trillionnal és a Grand Mexicannel áfa nélkül kerestem tisztán tavaly 185 milliót kb. Meg kell fogni ezeket a lehetőségeket, építeni kell a házakat.

Hogyan talált Jézus szeretete a szívedbe?
- Még egyelőre nem kerestük egymást.

a_tp_photo2.jpg

Mi volt az eddigi legmeglepőbb rajongói reakció, megnyilvánulás felétek?
- "Hallod ti mennyi pénzt kerestek már..?! Úgy kábé?"
"Öpi! Öpi! Baszki, az a szám, a Lepricsan Szkin.. uh azt imádom"


 Mit érdemes tudni a készülő gyereklemezedről?
- Ez lesz a harmadik része a pokol mélyére való utazásunknak, "HEX" névre kereszteltük, ami a legősibb kifejezés latinul az átokra. Ez mindenféleképpen a legsötétebb, elborultabb dolog, amit valaha csináltunk. Egyelőre ahogy hallgatom, kiráz a hideg tőle.


Cowboys From Hell vagy Vulgar Display of Power?
- Vulgar egyértelműen.


A hangszalagjaid hogy bírják a terhelést?
- Igazat megvallva egyre szarabbul, évről évre mélyebb a hangom, és az ordibálást egyre rosszabbul viseli. De ezzel nem lehet sok mindent kezdeni, aktív dohányzásról lejöttem évek óta. Próbálok koncertek előtt minimálisan bemelegíteni, az néha segít.

Mikre szoktál gondolni a színpadon éneklés, zenélés közben?
- Általában vagy flashelek, hogy milyen kibaszott jól szól a gitárom, vagy azt fürkészem, hogy minden rendben van-e a gitár cuccommal. Sosem lehet tudni, mikor romlik el valami, pláne ha ennyit használja az ember, mindig figyelni kell.

Miért, miért ne lehetne úgy, ahogy ma van? Karácsony este, együtt, boldogan.
- Én is köszönöm.

Az Apey & the Pea legközelebb Budapesten január 20-án betonoz a Dürer Kertben az Uzipov, a Stubborn és a Warchief társaságában. Apey triója a Budapest Music Expón, a Fülesbagoly Színpadon muzsikált tavaly, akkor és ott vált világossá számunkra, hogy ma Magyarországon nincs súlyosabb náluk. Szóval erősen ajánlott a január 20-i balettprogram!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3512120799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása