Fülesbagoly

Nem ugrok nagyot, ezért billentyűs vagyok

Interjú Varga Zolival

2017. január 03. - NagySzabolcs

Miután a Subscribe pihenőre vonult, a csapat énekese, Csongor Bálint, és basszusgitárosa, Anga Kis Miklós csakhamar felbukkant egy vadiúj formációban, a USEME-ben. A zenekar megjelenése azért is volt különleges, mert csatalkozott hozzájuk Varga Zoli. A szakma azzal tökéletesen tisztában van, hogy Zoli Magyarország egyik legjobb rock/metal producere, de hogy egy poprock együttesben billentyűzzön, na arra senki nem számított. Az érintett mesélt nekünk a miértekről.

akvarium_copy.jpg

A USEME színrelépésében volt néhány meglepetés. Közéjük tartozik az is, hogy jónevű hangmérnök/producerként beszálltál egy zenekarba. Hogyan történt? Mi volt a motiváló erő?

- Az elmúlt pár évben annyi minden változott az életemben, hogy késztetést éreztem arra, ne "csak" lemezeket készítsek, hanem zenéljek is és megvalósíthassam azokat az ötleteimet, amelyek nem feltétlenül passzolnak a velem összeköthető zenekarokhoz. Nem is kérdés, hogy összetételét tekintve a USEME tökéletes ehhez, zeneileg nagyon jól kiegészítjük egymást. A történet annyi, hogy Miki (Anga Kis Miklós zenekarvezető - a szerk.) megkeresett, hogy legyek az új zenekarának a producere. Azt mondtam, hogy ok, de szeretnék tagja is lenni a formációnak. Viszont Szalkai sokkal nagyobbat ugrik gitárral, a hangszer legyen mondjuk billentyű! :)

Egészen más egy pult mögött mint egy turnébuszban ülni. Hogy éled meg az új tapasztalatokat?

- Élvezem. Pont ideális a kontraszt, meg alapvetően szeretek utazni, pláne, ha zenélésbe torkollik.

Rengeteg zenekarnak készítettél már lemezt. Mennyiben volt másabb egy olyan együttesnek csinálni, aminek tagja is vagy?

- Több hozzám köthető produkcióval kapcsolatban is úgy vagyok érzelmileg, hogy saját gyerek, tehát nem volt feltétlenül újdonság a USEME-nek lemezt készíteni, viszont az a kémia, ahogy összeraktuk a Világvevőt, szinte példátlan. Mondhatom, hogy zeneileg már a kettes lemez is áll a lábán, nagyon produktívak vagyunk.

Milyen lemezeken dolgozol most és a közeljövőben?

- Friss, ropogós munkák a Tankcsapda, a Dorothy és a Cadaveres aktuális kiadványai, de nyitva van még erre az etapra a Road, Ossian, Burnout, Ördög, Hooligans zenekarok anyagai is. Most úgy gondolom, hogy a 2016-ot február végén zárom,és 2017 hátralévő része számomra az átalakulásról fog szólni. Több dalszerzői és produceri munka, minimális hangmérnöki tevékenység, és természetesen új USEME lemez.

Túl vagytok egy sikeres turnén a Fish!-sel. Milyen tapasztalatokkal gazdagodtatok? Milyen a USEME-közönség összetétele?

- Csak pozitívat tudok mondani, mindenhol nagy érdeklődést tapasztaltunk, több koncert is sold out volt és láthatóan a USEME-ra már megérkezett a közönség jelentős része. Az összetétel egészen szélsőséges, láttam már extreme metal pólóban balladát énekelni férfi embert, és elegánsra öltözött egyetemista lányokat zúzni is.

Február 3-án a Rockstar születésnapján muzsikáltok. Mi/milyen lesz a program részetekről?

- Számunkra 2017 első koncerje lesz, addigra már nagyon be leszünk sózva, biztosan nagy buli lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7212094543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása