Fülesbagoly

Akarsz játszani Lajtai Katival?

2016. február 16. - Bagolyhír

Csoportos önismereti tréninget indít másodmagával Lajtai Kati művészet- és szocioterapeuta, a Budapest Voices énekesnője a Magyar Művészet- és Szocioterápiás Közösségépítő Egyesület Andrássy úti székhelyén március 4-től. A heti összejövetelek érzékeink újraélesítéséről valamint az alkotás és a játék öröméről szólnak.

kati1.jpgFotó: zsibi.com

Miről szól az önismereti tréning?

Az "Akarsz-e játszani?" címmel induló csoportos önismereti tréningünk alapvetően az érzékeink újraélesítéséről, az alkotás és a játék öröméről, illetve ezeken keresztül, ezekből visszatükröződve természetesen mindenkinek saját magáról szól. Kevés minőségi időt töltünk az életünkben magunkkal. Vannak képességeink, élményterületek, amikből teljesen kihagyjuk a lényünket, ezáltal el is tompulunk. Egyrészt ezeket próbájuk felfrissíteni, feléleszteni. Másrészt ezen új megtapasztalások, megnyilvánulások nyomán egy-egy adott konkrét elakadására, belső kérdésére érkezhet az embernek ily módon önmaga mélyebb rétegeiből segítő információ, válasz. Az, hogy csoportban dolgozunk, játszunk, megtöbbszörözi az energiákat az összecsengésekkel, vagy épp a markáns különbségek megtapasztalásával, az egymással való kapcsolatteremtéssel.

Kiknek javaslod a tréninget?

Mindenkinek, aki még mindig vagy újra kíváncsi önmaga megtapasztalására változatos, játékos, igazi kincseket rejtő helyzetekben és nyitott a kommunikációra egy maximum 12 fős zárt csoportban. Talán esetünkben alsó korhatárként a 18 év betöltését mondanám, mivel ez egy fiatal felnőtt, felnőtt csoport.

kati2.jpgFotó: Rosta Márk
Milyen művészetterápiás eszközökkel dolgoztok?

A művészetterápiának legalább annyi ága van eszközrendszerét tekintve, ahány művészeti ág is létezik. A mi tréningünk megpróbálja ezt a sokféleséget megjeleníteni, mivel az is a célunk, hogy a 12-14 alkalom fonalán minél többféle tevékenységbe, élménybe belemártsuk a résztvevőket. Így előkerül a vizualitással, szavakkal, gondolatokkal, mozgással, hanggal, zenével történő "játék".

Milyen eredményt hoz a tréning?

Ez természetesen egyénenként egész más lehet. Sokat számít, hogy ki mennyire tudja odaadni, beleadni magát az adott helyzetekbe. Gyakran ez egyenes arányban van azzal, hogy aztán mennyit kap vissza belőlük, mennyit gazdagodik általuk. Kisebb, de sokszor nagyobb és mélyebb felismeréseket is hazavihet önmagával kapcsolatban minden egyes résztvevő. Az általános tapasztalat, hogy ilyen relatíve kevés idő alatt is erősen össze tud kovácsolódni egy előtte egymás számára ismeretlen emberekből álló csapat. Igazi útravalókkal és - abban bízom - életre szóló élményekkel búcsúzunk el egymástól.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr268396254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása