Fülesbagoly

Mi lepődtünk volna meg a legjobban, ha megnyerjük a dalversenyt

2016. február 06. - NagySzabolcs

 Két éve már megpróbálta, akkor még nem, de idén sikerült A dal eurovíziós válogatóverseny 30-as döntőjébe jutnia a Maszkura és a Tücsökrajnak. Az együttes gitárosa, Kertész Csabi mesélt a műsorban tapasztaltakról.

maszkura.jpg

Mi szólt amellett, hogy induljatok A dal versenyen?

Egyszer már küldtünk dalt a műsorba, két éve, akkor egy elég populáris számot, és azzal nem válogattak be. Idén kicsit félvállról vettük, decemberben jött ki a lemezünk és egyetlen szám volt rajta, amit nem játszottunk szeptember előtt élőben (ez előírás), ami persze egy kicsit sem pop, elgondolkodós hip-hop dal volt, a "Kinek sírjam".  Végül elküldtük, de nagyjából meg is feledkeztünk róla, annyira nem fűztünk hozzá sok reményt.. Aztán csörgött a telefon, hívtak a sajtótájékoztatóra, de azt hittük, hogy csak elmegyünk és tapsolunk a többieknek. Nagyon meglepődtünk, amikor felolvasták a nevünket, tényleg nem számítottunk rá, hogy beválogatnak. Azt persze sejtettük, hogy nem mi megyünk a döntőbe, ugyanakkor az idei zenekarok sorát nézve úgy tűnt, hogy a műsorban tudatosan meg akarnak mutatni kevésbé populáris, de értéket képviselő produkciókat. Szóval úgy álltunk hozzá, hogy "színfolt" leszünk a műsorban és bármi lesz, azt visszük, amit tudunk és azt mutatjuk, akik vagyunk, kompromisszum nélkül. Szerencsére ebben maximálisan partnerek voltak...

Milyen volt a produkcióban benne lenni? Mik a tapasztalatok?

A műsorban nagyon jó élmény volt részt venni, sok segítséget kaptunk, profi lett a látvány, igazából végig elégedettek voltunk mindennel. Nem akartak semmit ránk eröltetni, nekik is azonnal egyértelmű volt, hogy ez nem az a dal, amihez táncos lányok kellenek, meg pirotechnika. Ők is azt akarták megmutatni, ami benne van és úgy érezzük, hogy ez sikerült.

Szerinted miért nem jutottatok tovább?

Sokan fejezték ki nemtetszésüket, felháborodásukat, hogy nem mentünk tovább, de mi egyáltalán nem érezzük magunkat rosszul emiatt. Sosem széles hálóval halásztunk a rajongókra, a mi zenénk kevesebb embernek tetszik, azoknak viszont szerencsére nagyon. A produkciónk kapcsán szinte egyáltalán nem merült fel a minőséggel kapcsolatos kritika, ha valami, akkor inkább csak annyi, hogy nem vagyunk "odavalók". Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk azóta és sokan megismertek a műsor által. Talán mi lepődtünk volna meg a legjobban, ha magyar nyelvű "szomorú-sírós-alterszöveges-hiphop" ment volna Stockholmba. 

Milyennek látod A dal felhozatalát? 

Nekem nagyon szimpatikus az említett vegyes felhozatal. A paletta széléről is megismertetnek zenekarokat a közönséggel, ezt még akár valamiféle közszolgálatiságnak is fel lehet fogni. A legnagyobb örömünk, hogy bekerült például a Parno Graszt, akiknek ezerrel szurkolunk!

Hogyan néz ki a Tücsökraj közeljövője?

Tavasszal az Ivan and the Parazollal turnézunk, az új lemezünk (Tedd ki!) anyagával, ma lesz az első állomás Debrecenben, már nagyon várjuk, hogy megint a buszban legyünk és a színpadon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr928364818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása