Fülesbagoly

Lehet, hogy lesz jövőre Mörk, de az is lehet, hogy nem

2024. október 17. - Bagolyhír

Furcsa közleménnyel jött ki a Mörk. Nem állítják, hogy feloszlanak, de a zenekar építését nem folytatják tovább. Mint írják, jövőre már nem lesznek saját szervezési koncertek, de meghívásokra nyitottak.

mork_off.jpg

A Facebookon posztolt közlemény így néz ki:

Drága Jó Emberek!
Egy szomorú hírt kell megosztanunk veletek:
Úgy döntöttünk, pontot teszünk egy hosszú sztori végére és a novemberi lemezbemutatónkkal befejezzük a MÖRK zenekar aktív építését.
Az új albumunk, a "Still Dreamin'" című lemez az utolsó felvétel, ami Mörk néven megjelent. Ezzel együtt a november 30-i A38-as lemezbemutató az utolsó nagyobb, saját szervezésű koncertünk.
Rengeteg minden történt az elmúlt 10 évben. Szeretnénk megköszönni mindazt, amit együtt megélhettünk veletek:
A Sok-sok pici, furcsa és bombasztikus koncertet, hihetetlen külföldi utakat és fesztiválfellépéseket, több félig vagy teljesen elmaradt német turnét, 4 nagylemez felvételét és megkeverését, néhány sokat jelentő díjat, sok improvizálást rengeteg izgalmas vendégzenésszel, négy-öt próbaterem megszerzését, átalakítását és elvesztését, megalomán videóklipek és intim live felvételek megvalósítását, végeláthatatlan belső poénok kialakulását, sok vitát és kibékülést, krézi konfokat, sírós konfokat és rengeteg szívből jövő zenét.
Mindemellett köszönjük Novannak és Dénesnek a sok együtt töltött évet és emléket, Barbinak a közös munkát és támogatást, és mindenkinek, aki segített minket az utunkon.
Ezzel az utolsó lemezzel, ezekkel a dalokkal úgy éreztük, hogy tartozunk még Nektek. Szerettük volna, hogy hallhassátok ezt az anyagot, ami sok szempontból az elmúlt tíz év tanulásának gyümölcse. Beletettük minden energiánkat és igyekeztünk a lehető legmagasabb színvonalon rögzíteni és prezentálni nektek.
Büszkék vagyunk rá és baromira örülünk, hogy sokan szeretitek!
Egyikőnk sem zárkózik el attól, hogy a jövőben együtt zenéljünk, sőt biztos fogjátok még élőben hallani a zenénket, ha olyan meghívást kapunk, amire mind a négyen szívesen igent mondunk, de saját szervezésű koncerteket nem tervezünk már a jövő évre.
Az A38-as lemezbemutatóval és az őszi vidéki koncertekkel szeretnénk lehetőséget adni, hogy azok, akik szeretik, méltóképpen el tudjanak búcsúzni a MÖRK-től ebben a formájában.
Nagyon szeretünk titeket, és köszönjük hogy velünk tartottatok ebben a közel tíz éves kalandban!
Ölelés: Márk, Dani, Bálint, Dami

A Mörk biztosan elcsíphető az A38-on 11.30-án, Szegeden a Jazz Kocsmában 10.18-án, Veszprémben a Papírkutyában 10.24-én, Debrecenben a Nagyerdei Víztoronyban 10.26-án, Pécsen a Nappaliban 11.09-én,
vagy Székesfehérváron a Petőfi Kultúrtanszéken 12.13-án.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1818710016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása