Fülesbagoly

A Konyha új dala őszinte szembenézés a döntéseinkkel

2024. október 12. - Bagolyhír

A Hullámvasút című dal után egy újabb szerzeménnyel enged betekintést közelgő nagylemezébe a Konyha. Magyarország egyik leghallgatottabb gitár/alterpop zenekara hangzásában visszatért korai lemezei karcosabb világához, a szöveges videóval megtámogatott, most megjelent Bányató pedig arra is bizonyíték, hogy sok év után is mesterei a fülbemászó refréneknek.

422054851_18430219666009416_6541996858791907924_n.jpg

A Konyha Bányató című dala a zenekar hatodik albumának, az október 25-én megjelenő Elveszíteni hoztam-nak egyik kulcsdala: hangzásban-zeneileg visszatérés a csapat sokak által legerősebbnek tartott, 2016-17 körüli korszakához: indie rockos, élőben felvett, nyers trió alapok plusz fúvósok, rengeteg energia, semmi cicoma. A szöveg is simán elfért volna az Elmentek a szörnyeken vagy a Különbékén - bár Szepesi Mátyás frontember-szövegíró szerint ezek a tapasztalatok még nem álltak rendelkezésére.

- A dal az őszinte szembenézésről szól döntéseinkkel és következményeinkkel: választhatjuk a biztonságot akár érzelmi, akár más téren, nem biztos hogy, meghozza azt a fejlődést és azokat a lehetőségeket, amikre vágyunk – fogalmazott Szepesi Mátyás.

A november 9-ei lemezbemutatón az új anyag gerince mellett természetesen az összes fontos és híres Konyha dal elhangzik (Százszor visszajátszott, Kiskifli, Földrevaló, Tegnap éjjel, Hazahaza, Harcoshalak, stb.), a zenekar és közönsége legkedvesebb együtténeklős koncertjeinek helyszínén, az Akvárium Klubban. Az alapzenekaron túl (Szepesi mellett Badics Márk dob, Haller Dániel basszusgitár-gitár) természetesen velük lesz állandó fúvóskaruk a Konyha Hőlégbefúvók (Barbinek Gábor pozan, Mester Dániel szaxofon, Subicz Gábor trombita).

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3018706208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása