Fülesbagoly

A Budafoki Dohnányi Zenekarral adja elő élőben Symphosium 40 dupla lemezét Temesi Berci

2022. március 10. - Bagolyhír

Az emberek születésnapjukkor általában ajándékot kapnak, nem pedig adnak. Temesi Berci ennek ellenére 2020-ban, negyvenedik születésnapjára készült el az azóta Fonogram-díjat is elnyert „Symphosium 40” című dupla lemezével, amellyel egy nagyszabású, másfél évig tartó projekt végére tett pontot. Három országból csaknem száz közreműködő részvételével készült, a Music Fashion kiadó gondozásában megjelent dupla album egyik korongján instrumentális, a másikon pedig vokális szerzemények hallhatóak szimfonikus hangszerelésben.

temesi_berci_fekvo.jpg

A Magyarország egyik legfoglalkoztatottabb, legelismertebb basszusgitárosának, dalszerzőjének, zenei rendezőjének albumán bizonyító komolyzenészek az ország legismertebb szimfonikus zenekarainak tagjai, akik ebben a felállásban kizárólag ezért az albumért játszottak együtt A többi közreműködő a jazz és a popzenei élet elismert szerzői, szövegírói, hangszeres zenészei, énekesei. A zeneszerzők Temesi Berci és Bubenyák Zoltán - aki a hangszerelésért, a mixelésért, a masterelésért is felelt - voltak, de egyes dalokban szintén zeneszerzőként közreműködött a svéd szerzőpáros, Andreas Björkman és Adriana Pupavac, valamint Nagy Laci Gitano, aki az egyik dalban gitározik is. Szolnoki Péter, a Bon Bon zenekar énekese ezúttal fuvolán is közreműködik, hegedül a lemezen Ferencz Péter „Peet”, a Peet Project zenekar alapítója, valamint trombitán játszik Fekete-Kovács Kornél, a Modern Art Orchestra művészeti vezetője. A partitúrákat a Budafoki Dohnányi Zenekar karmestere, Werner Gábor írta.

E műfajban a szellemi ’lakoma’ - beszélgetés, az eszmecsere ideális közege teremtődik meg, a leplezetlen megnyilatkozás, a rögtönzés őszinte pillanatainak varázsával. A „lakoma” résztvevői magvas filozofikus eszmecseréket folytatnak kortárs klasszikus, pop és jazz műfajon belül a hangszerek segítségével”– olvasható a lemezborítón.

Az énekes lemez szövegeit Lombos Márton, Kálmán Tamás és Nagy Kristóf Bozont írta, a dalokat Veres Mónika Nika, Szolnoki Péter, Kálmán Tamás, Bencsik Tamara, Vavra Bence, Berkes Olivér, Temesi Berci, Nagy Laci Gitano énekelte el.

Ezt az albumot fogja bemutatni Temesi Berci április 13-án, szerdán a Klauzál ház színpadán mégpedig a Budafoki Dohnányi Zenekarral kiegészülve. Vendégként olyan előadók csatlakoznak hozzájuk, mint Szolnoki Péter, Bencsik Tamara, Kálmán Tamás, Vavra Bence, Nagy Laci Gitano, vagy éppen Csányi István.

Sajnos a világjárvány nem tette eddig lehetővé, hogy élőben mutassam be ezt a rendhagyó lemezt. Most végre eljött az ideje, nagyon hálás vagyok érte.” – árulta el Berci.

A koncertre a jegyek már elérhetők a jegy.hu jóvoltából.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8417770054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása