Fülesbagoly

Lengyel Johanna és Benkő Dávid első közös dalát Petőfi Zenei Díjra jelölték

2022. január 12. - Bagolyhír

Az év idegen nyelvű, magyar szerzeménye kategóriában Petőfi Zenei Díjra jelölték Lengyel Johanna és Benkő Dávid billentyűs (PASO, Subtones) első közös, Never Be címmel megjelent dalát.

benko_d.jpeg

A social media uniformizáló hatásáról szóló dal szövegét autentikus soulzenei hangzással, telt fúvósszólamokkal és a stílus egyik védjegyévé vált Hammond-orgonával egészítették ki az alkotók. A hangzás kialakításában fontos szerepet játszott a multiinstrumentalista-producer Mihalik Ábel (Abel Label), aki a hangfelvételek és a keverés mellett dobon, basszusgitáron és gitáron is játszik a dalban. A soul hangzást ízesítő fúvóskarban Subicz Gábor (Subtones, Modern Art Orchestra) trombitán, Ülkei Dávid (Modern Art Orchestra) alt- és tenorszaxofonon, Vajay László (PASO) pedig harsonán játszik. A dalhoz nemrégiben videóklip is készült, amely igazi családi koprodukció eredménye, ugyanis a kamerafelvételeket Johanna édesapja, Lengyel Sándor, valamint testvére, Lengyel Marcell készítették, a vágó pedig maga az énekesnő volt.
- Az idei év első felében szeretnénk kiadni egy öt számos kislemezt Organic Soul címmel, amely a szerves, élő hangszeres hangzás mellett a soul zenei hatásokra és a Hammond-orgona szerepére utal – mesélte Benkő Dávid a produkció jövőbeli terveiről. Decemberben megjelent a formáció második dala, a gospeles-soulos Neverland, amelyet a pregnáns és ritmikus hangszerelés mellett Johanna gazdag vokáltextúrái tesznek karakteressé.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7216810182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása