Fülesbagoly

Csúnya pulcsikkal, kutyákkal és nyári Mikulással támadnak az új, magyar karácsonyi klipek

2020. december 22. - Bagolyhír

Az ünnepi hangulat számos magyar előadót megihletett, és a jelenlegi körülmények dacára új videóklipekkel ajándékozták meg a rajongókat. Akad köztük ihletett hangulatú, táncos és vicces, csúnya pulcsis és szájmaszkos, karanténklip meg koncertfelvétel is, illetve megjelent a pop, a rock és a rock and roll is, hogy mindenki megtalálja az ízlésének, hangulatának megfelelőt.

fishkari.jpg

Pozitív hangulatú, energikus és vidám közös karácsonyi dallal rukkolt elő idén Tóth Vera és a Punnany Massif énekese, Meszes Balázs, vagyis Meszka. A hazai kínálatban ritka, hogy valaki ennyire pörgős, táncolható dallal rukkoljon elő az ünnepekre. A „Veled ugyanitt” azt az boldogságot adja vissza, amikor az ember azzal töltheti a karácsonyt, akit a legjobban szeret.

Éppen ellenkező hangvételű Dés László és Geszti Péter legújabb közös dala, a „Csillagszórás”. A jól összeszokott szerzőpáros az idei, rendhagyó karácsonyról írt egy dalt abban az évben, amikor sok veszteség ért minket: idén fontos művészeket veszítettünk el, mások pedig a családtagjaiktól, barátaiktól, ismerőseiktől voltak kénytelenek búcsúzni, a legtöbb ember pedig a vírushelyzet miatt nem ünnepelhet a szeretteivel idén karácsonykor. Mint Geszti Péter egy élő Facebook-videóban elmondta, a „Csillagszórás” című dal alapvetően arról szól, hogy ezt az időszakot együtt kell átvészelnünk. A dalt Lengyel Johanna énekesnő - aki a Best of Geszti koncertekről is ismerős a közönségnek - és Wunderlich József, a Vígszínház színművésze – A Pál utcai fiúk musical egyik főszereplője – énekli, de a produkcióban közreműködött egyebek mellett Brasch Bence, Ember Márk és Nági is.

Nánásiék, vagyis Ördög Nóra televíziós műsorvezető és férje, Nánási Pál fotóművész évek óta meglepik valamilyen karácsonyi produkcióval a vlogjuk követőit. Idén Csorba Lóci és Tóth Andi énekesnő közreműködésével készült el a „Nekem a karácsony” című vidám szöveg- és dallamvilágú dal, amihez Nánásiéknál forgattak bulis hangulatú klipet.

Fenyő nélkül nincs karácsony– nos, ez valóban így van még a könnyűzenében is. A hazai rock and roll színtér legendája, Fenyő Miklós néhány hete új lemezzel jelentkezett, ám közben a YouTube-csatornájára felkerült egy új karácsonyi klip is, amelyen egy régebbi szerzeményét adja elő. A Nyári Mikulás című dal a művész 1999-es Fordul a kocka című albumán jelent meg, a frissen közzétett klip pedig egy koncertfelvétel, amit nyáron a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon rögzítettek.

A hardpopban utazó FISH! zenekartól vártunk karácsonyi klipet a legkevésbé, a fiúk mégis előrukkoltak eggyel. Persze most sem hazudtolták meg önmagukat, hiszen nem írtak szentimentális karácsonyi dalt, hanem a Semmi extra című dalukhoz forgattak egy négyszemélyes, házibulizós karanténklipet szájmaszkban, csúnya pulcsiban egy kissé unott képet vágó kutya társaságában. Ahogy a zenekartól már megszoktuk, sőt szinte elvárjuk, a hangulat most is erősen önironikus.

A Peter Kovary & The Royal Rebels frontembere szólólemezt készít, amelyről elsőként egy karácsonyi dalt hozott nyilvánosságra. A művész a karantén alatt nem tudott a zenekarával koncertezni, ezért úgy döntött, hogy ha már így alakult, akkor belevág valami olyasmibe, ami egy kicsit más, mint amit a rajongók megszoktak tőle. A Good Rockin’ Christmas című dalhoz az otthonában forgattak klipet, így a rajongók most először a magánéletébe is bepillanthatnak és láthatják a családját is. Karácsonyi pulcsi és kutya náluk is van.

A legkedveltebb, tradicionális karácsonyi dalokat értelmezte újra az OliverFromEarth, vagyis Patocska Olivér énekes-dalszerző és állandó zenésztársa, Barabás Dávid, valamint Kovács Gyopár színésznő. A swing hangszerelésű feldolgozások között van a „Pásztorok, pásztorok”, a „Mennyből az angyal” vagy éppen a „Kiskarácsony, nagykarácsony”. Ilyen album korábban nem készült Magyarországon.

Magyarország egyik legismertebb DJ-je, Sterbinszky egy ünnepi mixet tett közzé, amelyben Mariah Carey klasszikus karácsonyi slágere, az „All I Want For Christmas Is You” is helyet kapott. Újdonságként az összeállításban szerepel Sterbinszky és Schwartz Dávid énekes, a 2012-es The Voice című tehetségkutató egyik döntősének „Last Christmas”-feldolgozása is.

Tölgyi Kriszta

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7616354748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása