Fülesbagoly

Toplistákat indított a YouTube, ezek a legnépszerűbb magyar dalok

2020. október 14. - Bagolyhír

Új toplistákat indított a YouTube Music. Segítségükkel nyomon követhetők a legfelkapottabb dalok a világ minden részéről, egészen pontosan 57 országból, így Magyarországról is.

burai.jpg

A YouTube Music-on dalok, zenei videók, előadók, stílus és "trending" kategóriában érhetők el toplisták. A „trending” kategória tulajdonképpen megegyezik azzal a „Trending” szekcióval, ami a YouTube nyitólapján is megtalálható - tudtuk meg a WMMD-től.
A YouTube Music-on a felhasználók a videók megtekintése nélkül is hallgathatnak zenét, azonban a toplistákat a YouTube mégis a nézettségi adatok alapján állítja össze. A „top dal” lista például az egy hét alatt elért összes videómegtekintésen alapul, és azokat a megtekintéseket összegzi, amelyekben az adott dal teljes verziója szerepel. Nemcsak a hivatalos csatornára feltöltött dal megtekintése számít bele az adatokba, hanem a lyric videóé vagy a felhasználók által feltöltött tartalmaké is. Az előadói toplista is hasonló elvek alapján áll össze: az előadók teljes diszkográfiájának „lifetime” nézettségét veszi alapul. A fizetett hirdetésből származó megtekintéseket viszont nem veszi figyelembe a YouTube a toplisták összeállításakor. 

TOP5 Magyarország
(október 2-8.)

1. Tűz és víz (Burai Krisztián & Binhky) - 565k
2. Megmondóka  (T. Danny, Pixa & Cashtag) - 450k
3. Chivas (Kkevin feat. G.w.M) - 415k
4. Menj el (G.w.M & Vivienne) - 331k
5. Ez annyira te (Kasza Tibi feat. Dér Heni) - 322k

A toplisták a YouTube Music app újonnan indult Felfedezés szekciójában érhetőek el, ahol a listák mellett új előadókat és zenéket is ajánl az alkalmazás a felhasználók zenehallgatási szokásai alapján, valamint itt érhetők el azok a tematikus listák, amelyeket egy-egy hangulat vagy zenei stílus mentén állítottak össze. A felhasználók nem csak a saját lakóhelyük toplistáit böngészhetik, hanem mind az 57 országét megtalálják itt.
Lényeges még, hogy a toplisták mellett a Felfedezés rovatban elérhető a Music Insights is, amely 25 000 előadó nézettségi adatait katalogizálja. Ennek segítségével a felhasználók rákereshetnek, hogy egyes országokban vagy városokban mely előadók voltak a legnépszerűbbek.
A közeljövőben a YouTube  további fejlesztéseként az alkalmazás újabb és újabb országok listáival bővül.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7716238886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása