Fülesbagoly

James Bond Goldfingerjét énekli a metalistennő

2016. április 21. - matesas

A Nightwish egykori énekesnője, Tarja Turunen augusztusban adja ki negyedik szólóalbumát, a lemezen feldolgozások is helyet kapnak. Tarja a James Bond sorozat legismertebb betétdalához, a Goldfingerhez is hozzányúl, koncerten már tavaly előadta az 51 éves szerzeményt.

tarjaturunen.jpg

Vadonatúj klippel jelentkezett Tarja Turunen, a finn metalistennő No Bitter End című dala meglehetősen rádióbarát nóta, a Nightwishre jellemző sajátos hangulat sajnos nem fedezhető fel benne, azonban mindenképp javára írható, hogy Tarja énekli, és így túl rossz nem lehet. A teljes lemez augusztus 5-én jelenik meg, és híres vendégek is közreműködnek rajta, mint például Michael Monroe, a Hanoi Rock énekese, vagy Chad Smith, az RHCP dobosa. Az albumon a saját szerzemények mellett feldolgozások is helyet kapnak: Paul McCartney House Of Wax-ja és a James Bond sorozat 1965-ös, Goldfinger című epizódjának címadó dala. Ez egyébként a Bond-széria legismertebb, legemlékezetesebb betétdala, az eredeti verziót Shirley Bassey énekelte, akiről érdemes rögzíteni, hogy a múlt század második felének egyik legsikeresebb brit énekesnője és világszerte több mint 100 millió lemezt adott el. Tarja tehát magasra tette a mércét, a magam részéről kíváncsian várom a stúdióban rögzített Bond-feldolgozást, a koncertfelvétel meglehetősen bíztató. Íme:

És az eredeti:

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr88650478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása