Fülesbagoly

Itt a zsírúj klip, aztán Turbina, majd jön a debüt lemez a Butterbrostól

2024. március 06. - Bagolyhír

A budapesti rock trió még ki sem pihente a február 3-án adott Dürer Kertes koncertjét, melyet az Elefánt vendégeként a teltházas nagyteremben ejtettek meg a 2023-as martonvásári Fülesbagoly Tehetségkutatón nyert díjuknak köszönhetően, harmadnap már klipforgatásba vágtak. Az együttes jelenleg első nagylemezét készíti, mely ősszel már a rajongóké is lesz. Erről megjelenő első daluk - melyhez a szóban forgó videó készült - a Magyar Pálmák címet viseli.

cikk_boritokep.jpg

Az alternatív hard rock együttes idei éve sok szempontból újításokkal szolgál. Induló előadókként szépen telik a koncertnaptárjuk, egyre nagyobb a stabil rajongói bázisuk, és egyre többen firtatják, vajon kik rejtőznek a három cenzúraszemüveg mögött. A srácok úgy érezték, ezek után muszáj felvenniük a fonalat és megnyitni a legújabb fejezetet, mondhatni a Butterbros 2.0-át. Ennek kiindulópontja pedig a Magyar Pálmák megjelenése. A dal (a készülő lemez többi számához hasonlóan) magyarosítja a tengerentúli „garázsos” brit rock életérzést, szövegét tekintve pedig komolyabb témát dolgoz fel az eddigieknél, kliséktől mentes őszinteséggel reflektál a magyar társadalomra és annak működésére, hiányosságaira. Egy új projekt megfelelő vizualitás nélkül azonban mit sem ér, így a profi videoklip Bikali Sándor (AWS, Leander Kills, Blahalouisiana, Fatal Error) közreműködésével készült el. A cél nem a dalszöveg vizuális megvalósítása volt, a zenekar egy egyszerű image klip mellett tette le a voksát. A letisztult, ám mégis ütős videó visszaadja a tipikus garázsrock hangulatot, energikusságának köszönhetően pedig a megtekintőt egy pillanatig sem hagyja unatkozni.

A Butterbros nagy reményekkel és még több megvalósításra váró tervvel indul neki a 2024-es évadnak. Legközelebb március 15-én szántják fel a Turbina kistermét a Heavy Brains társaságában a Fülesbagoly Trip keretein belül, és várnak minden új és régi Butterbrancs tagot sok szeretettel. Jegyek ITT.

Nyitókép: Uhlár Brigi

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1318347331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása