Fülesbagoly

Félelem vezérelte Bono-t a U2-lemez írásakor

2017. október 25. - RionaFbly

A U2 elárulta, hogy hogyan befolyásolta a közelgő új albumuk, a Songs of Experience dalait Bono haláltól való félelme. A frontember úgy tűnik valóban megrémült, végiggondolta életét, társai szerint pedig ennek köszönhetően csodálatosat alkotott. bono_halalfelelem_lead_kep.jpg

Elég sűrű évet tudhat maga mögött a U2, nem régen adták ki legújabb dalukat, a You Are The Best Thing About Me-t, mely közelgő albumuk, a Songs Of Experience előfutára. A zenekar, állításuk szerint, készen áll a decemberi megjelenésére. Mindeközben a The Joshua Tree 30. évfordulójára rendezett 51 állomásos turné utolsó estéjéhez érkeztek, melyet ma tartanak Sao Paulo-ban.

Ha ilyen sok minden történik egy évben, az ember leül kicsit visszatekinteni az elmúlt hónapokra, honnan indult, hova jutott, merre tart. Így tett Bono is, és igen csak megrémült.

- Edge nem kertelt, és a szemembe mondta, meg kell állnunk egy kicsit és megnézni, mi történik a világban. Azt nem mondhatta, hogy álljak meg és nézzem meg, mi folyik az én világomban. Nem szeretnék túl sok részletet megosztani a dologról, de félek a melodramatikus valóságtól. Sok ember átéli ugyan ezt, én már párszor megtettem - nyilatkozta Bono. - A Nobel-díjas Brendan Kennelly író és költő egyszer azt tanácsolta, írj úgy, mintha meghaltál volna. Ez az egyik olyan pillanat, amikor semmi más nem számít. - folytatta a frontember. - Mit mondanál azoknak az embereknek akiket szeretsz? Mit mondanál önmagadnak?

A zenekar elmondása szerint ezért az album úgy íródott, mintha ez lenne Bono utolsó levele családjához, barátaihoz és rajongóihoz.

- Elég komoly volt ahhoz, hogy valóban megijedjen. De ahova ez a félelem eljuttata őt mint dalszerzőe, az egy csodálatos hely - tette hozzá Edge a zenekar gitárosa.

A Songs Of Experience december 1-én jelenik majd meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr5813085960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raven1975 2017.10.26. 10:27:36

Elképesztő a dal és csodálatos a videó :)
süti beállítások módosítása