Fülesbagoly

Az INXS-énekes utolsó sorai szívbe markolnak

2017. október 09. - RionaFbly

Új dokumentumfilm készül Michael Hutchence-ről. Az ausztrál INXS frontemberének utolsó dalszövegét is megosztották, melyet azon az éjszakán írt, mikor véget vetett életének. Az utolsó rockszár című filmet a zenész halálának 20. évfordulójára dedikálták.

michel_hutchence_lead_kep.jpg

Hutchence nyerte meg a legjobb nemzetközi művésznek járó díjat 1991-ben, valamint háromszor is az INXS-t választották a legjobb zenekarnak. Többször jelölték a bandát Grammy-re, de ezen kívül számos nemzetközi elismerésben is részesült a banda. Zenéjét sokoldalúság, sárm és eredetiség jellemezte, melyet laza és látványban gazdag színpadi showal párosított.

1997. november 22-én reggel Hutchence-t holtan találták hotelszobájában Sydney-ben, miközben fennállásuk 20. évfordulós turnéján voltak. A hivatalos jelentés szerint a 37 éves énekes saját kezével vetett véget életének. Fél évvel korábban még kiadta tízedik albumát, az Elegantly Wasted-et, melyet hatalmas nemzetközi siker övezett. A zenekar egy ideig még próbálkozott életben maradni új énekesekkel, de egyikük sem volt képes átvenni Hutchence szerepét, így 2012-ben végleg feloszlottak.

A dokumentumfilm példátlan közelségből kívánja bemutatnia rocksztár életét hozzátartozói, zenésztársai segítségével, melyhez többek közt a U2 frontembere Bono is hozzájárult. Most, hogy a premierhez közeledünk, közzétették az énekes utolsó dalszövegének részletét, melyet azon az éjszakán vetett egy kis sárga fecnire, amikor öngyilkos lett.

“Wouldn’t be right to take it
Wouldn’t be right laying down
Sick of the dogs outside my window
That’s right take a look
New plan with a hook
Stuck into me
All the bitterness
Has started showing
Five years no one hears.”

“Nem volna helyes elvenni,
Nem volna helyes lefeküdni,
Beteg vagyok a kutyáktól, az ablakomon kívül,
Ez így van, nézd meg,
Új terv a kampón,
Mely belém akadt,
Az összes keserűség,
Elkezdett megjelenni.
Öt év, senki sem hall.”

- Ez nem egy életrajzi film lesz, nem arról fog szólni, hogy hogyan halt meg, hanem arról, hogy hogyan élt - nyilatkozta Mark Llewellyn, a film producere. - Briliáns zenész, briliáns ember, szerető apa, igazi rockszár.

A film novemberben jelenik majd meg Hutchence halálának 20. évfordulóján.

Köszönjük, hogy elolvastad a cikkünket! Ha tetszett, lájkolj minket itt a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr5512944639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása