Fülesbagoly

Magyarországon ünnepel az Apocalyptica

2017. október 03. - RionaFbly

Ismét Budapestre látogat az Apocalyptica, hogy megünnepelje első albumuk 20. évfordulóját.apocalyptica_lead_kep.jpg

A lemezt 1996. májusában adták ki Plays Metallica By Four Cellos címen, mely akkor igazi újdonságnak számított, és a rockzene rajongói szinte azonnal beleszerettek zenéjükbe. A Metallica 8 népszerű szűműt dolgozták fel rajta, többek közt az Enter Sandman-t, a The Unforgiven-t, és a Sad But True-t a metalbanda Fekete lemezének becézett Metallica albumáról, valamint a Master of Puppets, Ride the Lightning és az And Justice for All című lemezekről is átdolgoztak dalokat csellóikra.

Azóta már 8 stúdióalbumot is kiadtak, legutóbbi Shandowmaker-t 2015-ben, melyet Franky Perez énekhangjával tettek igazán különlegessé. Korábban már próbálkoztak különböző vendégénekesekkel, mint például Ville Valo vagy Tipe Johnson, de elmondásuk szerint mivel az egyeztetések a különböző producerekkel és managerekkel túl bonyolultnak bizonyultak, most úgy döntöttek, hogy egyetlen embert választanak. 2016-ban egy ünnepi kiadás formájában újra piacra dobták első lemezüket, melynek hatalmas sikerére még a srácok sem számítottak.

Az  #APMB4C névre keresztelt jubileumi turnéjukat tavaly kezdték Észak-Amerikában, majd néhány koncert után Európa felé vették az irányt. Az 55 állomásos koncertsorozat Magyarországot is érinti, hiszen november 27-én a MOM Sportközpontban lépnek majd fel az Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos album teljes anyagával, megspékelve a koncertet a nagyobb slágereikkel.

Köszönjük, hogy elolvastad a cikkünket! Ha tetszett, lájkolj minket itt a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr10012925589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása