Fülesbagoly

Kísérleti trióban lazít Mike Patton

2016. január 14. - matesas

Alighanem a Faith No More-ral tavaly újra nagyot robbantó (Sol Invictus) Mike Patton a zeneipar legkevesebbet alvó figurája. Napi 8 óra szunya mellett egészen egyszerűen megvalósíthatatlan volna annyi muzsikát ömleszteni a világra, mint amennyit a kutyaszemű hangművésztől kapunk. Ezúttal sincs pihenő és megelégedés: a Faith No More világturnéja után napokon belül (január 29.) megjelenik Patton új szupercsapata, a Nevermen lemeze. Az albumot Patton saját kiadója, az Ipecac dobja piacra, a triót a mesteren kívül két hasonlóan elvetemült figura - Doseone és Tunde Adebimpe - alkotja.

nevermen.jpeg

Doseone (polgári nevén: Adam Drucker) amerikai rapper, producer, költő, előadásmódját a nazális hangok jellemzik, az úgynevezett poliritmikus rap nagymestere. Patton-nal 2006-ban már együtt dolgozott a Peeping Tom How You Feelin? című számában. Tunde Adebimpe ugyancsak amerikai zenész, színész, rendező, vizuális művész, egyszóval bármibe beleszagol, ahol lehet kísérletezni, határokat feszegetni.

A három úriember úgy gondolta, ideje összedobni a kreativitást, háttérbe szorítani az egót, így a Nevermen azonos címet viselő lemezére egészen biztosan érdemes lesz odafigyelni. Eddig két szám hallgatható a videómegosztó oldalakon, a Tough Towns és a Mr Mistake, két érdekes hangzásvilágú, skatulyázhatatlan nóta, kedvcsinálónak bőven elegendő a sokszínűséget preferáló hallgató számára. Az Ipecac kiadó honlapján a Nevermen bemutatkozó szövegében kiemelik: a zenéjük a rock, pop, rap, soul házasságából született, az alkotókat leginkább a szabadság hozza közös nevezőre, nincs frontember, megdöbbentően könnyű elveszíteni, hogy adott pillanatban éppen ki énekel. Az album 10 számot tartalmaz majd, a magam részéről kíváncsian várom.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr958273010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása