Fülesbagoly

Egy este három Öröm a Zene-döntős zenekar koncertezik a Dürer Kertben

2023. január 05. - Bagolyhír

Évindító alter-party lesz január 6-án a Dürer Kertben, ami annyit jelent, hogy három feltörekvő magyar banda koncertezik az újbudai szórakozóhelyen. A színvonal garantált, révén, hogy mindhárom együttes, az egy5egy, a kisbetűs ünnepnapok és a Heavy Brains is megjárta az Öröm a Zene országos nagydöntőjét, mi több, utóbbi meg is nyerte azt 2022-ben.

dsc_2439.jpg

Az estet a Heavy Brains (nyitóképünkön) nyitja 19:30-kor. A debreceni zenekar stílusát főként az alternatív pop-rock vonal határozza meg, érdekessé azonban a tagok egyedi ízlésvilága, és a különböző hangzásokkal való folyamatos kísérletezés teszi. Emiatt természetessé vált a zenekarnál egy olyan irány, mely tele van izgalmas zenei megoldásokkal és ötletekkel, ezzel együtt mégis könnyen hallgatható és kompakt. 

Őket követi 20:45-ös kezdéssel az egy5egy. A zenekar célja a lélek darabokra szedése, leporolása, majd újra összerakása: innen a lélekszaggató alter megnevezés. A dalszövegek táncot járnak a hangszerekkel, így teremtve minden dalban egy önálló, sajátos világot. A zenekar mozgatórugója az egymásba, és a hallgatókba vetett hit és szeretet — ezek megemlítése nélkül nem is lenne értelme zenekarról beszélni. 

A bulit 22:00-es kezdéssel a kisbetűs ünnepnapok zárja. Ők azok, akiknek a koncertjén senki nem lepődik már meg, ha vekni kenyerek repkednek. Olyan fiatalnak tűnnek, mintha szinte gyerekek lennének. Szinte azok. A kisbetűs ünnepnapokat 2018-ban alapította három gimis osztálytárs, 2021 nyara óta játszanak a jelenlegi felállásukban. Leginkább kísérletezős alternatív-rocknak lehet nevezni, amit csinálnak, a színpadon a katarzist, a zenében az igazságot keresik. Céljuk, hogy sose csináljanak kétszer ugyanolyat.

További infók az eseményben.

Nyitókép: Andrási Ingrid

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr5318018296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása