Fülesbagoly

Egy napon 2000 moziban vetítik a Coldplay filmjét

2018. október 15. - tothjutka

A Head Full of Dreams címmel dokumentum készült a Coldplay történetéről. A filmet egyetlen napon, november 14-én lehet moziban megnézni, utána felkerül az internetre. A zenekar ezzel és három új koncertfelvétellel ünnepli a 20. születésnapját.

coldplay.jpg

„Mélyreható és intim portré” készült a Coldplay történetéről a kezdetektől napjainkig. Az A Head Full of Dreams című dokumentumfilmet Mat Whitecross rendezte, aki az Oasis történetét is feldolgozta a 2016-os Supersonic című filmjében. A filmes még a főiskolai évek alatt, Londonban barátkozott össze a későbbi Coldplay tagjaival, vagyis még azelőtt, hogy azok 20 éve megalapították volna a zenekart. Whitecross már ott volt a legelső próbán, amit a kollégiumi szobájukban tartottak a ma már világhírű zenészek, és azóta nyomon követte a Coldplay pályafutását. Egyebek mellett a régi ismeretség miatt ő rendezte a „Paradise," az „A Sky Full of Stars"  és az „Adventure of a Lifetime" című dalaik videóklipjeit is.

Az A Head Full of Dreams  című dokumentumfilmet a Coldplay azonos című, világkörüli turnéja közben forgatták, így a nézők betekinthetnek a színfalak mögé és élő koncertfelvételeket láthatnak-hallhatnak, valamint korábban még be nem mutatott archív felvételek is bekerültek a filmbe a zenekar 20. születésnapja alkalmából. A dokumentumfilm bemutatja, hogyan vezetett az út a camdeni kocsmák eldugott hátsó szobáitól odáig, hogy a Coldplay most már arénákat tölt meg világszerte a koncertjeivel.

A dokumentumfilmet egyetlen napon, november 14-én lehet majd megnézni világszerte összesen 2000 moziban, a mozijegyeket október 19-én kezdik árulni. November 16-tól pedig az interneten, az Amazon Prime Video kínálatában, streamelve lehet majd megnézni a filmet az Amerikai Egyesült Államokban, Ausztráliában és Új-Zélandon. A többi országról egyelőre nincs információ.

A filmmel párhuzamosan a Coldplay három koncertfelvételt is bemutat október 26-án kizárólag az Amazon Music kínálatában. Az egyik a „Stayin’ Alive” című sláger lesz, amit a Glastonbury Fesztiválon az eredeti előadóval, a Bee Gees tagjával, Barry Gibbel adtak elő. A másik az „Us Against the World” lipcsei koncertfelvétele, a harmadik pedig a „Don't Panic - Live in Paris" lesz, amit Párizsban rögzítettek egy koncerten.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4214302835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása