Fülesbagoly

Íme a Kodály Spicy Jazz első nagylemeze

2018. augusztus 26. - Bagolyhír

A Kodály Spicy Jazz a Kodály Zoltán által gyűjtött népdalokat gondolta újra és hangszerelte át 21. századi szempontok alapján, könnyed, instrumentális jazz stílusban. Első nagylemezük megjelent, amit most hallhattok először a Fülesbagoly blogon.

kodaly_spicy_jazz_2.jpg

A Kodály Spicy Jazz zenekar a Kodály Zoltán halálának ötvenedik évfordulója tiszteletére rendezett Kodály emlékévben indította útjára zenei projektjét a Music Fashion kiadóval közösen. A négy profi muzsikus, (Cséry Zoltán billentyűs-hangszerelő, Görögh Dániel trombitás-művészeti vezető, Szentgallay György basszusgitáros és Köles Márk dobos) a jazztől a pop-rockzenén át a metalig számos műfajban otthonosan mozog és több hazai zenekarban muzsikál. Ebben a formációban Kodály Zoltán által gyűjtött népdalokat gondolnak újra és hangszerelnek át 21. századi szempontok alapján, könnyed, instrumentális jazz stílusban. Mint mondják: „ha pár száz éve lettek volna slágerlisták, az élbolyban biztosan szerepeltek volna népdalok, amelyek ugyanarról szóltak, mint a mai rádiós kedvencek: vágy, szabadság, szerelem, boldogság, szívfájdalom, elválás. A 20. század elején Kodály Zoltán újra népszerűvé tette a népdalokat, most pedig eljött az idő, hogy a legismertebb és legkedveltebb művek friss, kreatív és lendületes megközelítésben ismét eljussanak a fiatalokhoz és „slágerekké” váljanak”

A Kodály Spicy Jazz jelenleg a Kéknyúllal turnézik itthon, de a magyarországi koncerteken túl az elmúlt másfél évben számos helyen, Olaszországban, Németországban, Ausztriában, Erdélyben és a Felvidéken, de még Afrikában, Marokkóban is felléptek. Tavaly szeptemberben a franciaországi Strasbourgban is ők adtak koncertet az Európa Tanács őszi ülésének első napján, a magyar V4 elnökség megnyitására szervezett eseményen. Idén október 23-án a rangos Bakui Nemzetközi Jazz Fesztivál programjában, valamint a grúziai Tbilisziben is koncerteznek a Kodály által gyűjtött népdalok újragondolt változataival.

 A Kodály Spicy Jazz első nagylemeze mostanra készült el, és a tíz dalt ma egy ingyenes, dupla lemezbemutató koncerten tervezték bemutatni a budapesti Madách téren, ám az időjárás közbeszólt.  A fellépéseket az esőnapon, szeptember 2-án 17 és 20 órától pótolják be szintén a Madách téren.

Az esőnapra már készülődhettek egy kis ráhangolódással, ugyanis premier előtt kizárólag a Fülesbagoly blogon hallgathattok bele a Kodály Spicy Jazz „Reloaded” című nagylemezébe. Lásd alább!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr5814203763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása