Fülesbagoly

Fiam, ne játssz az étellel! De miéééért?

2018. augusztus 23. - tothjutka

Hányszor hallottuk gyerekkorunkban, hogy „fiam, ne játssz az étellel!”? Úgy tűnik, hogy a bécsi Vegetable Orchestra tagjairól lepergett az összes szülői figyelmeztetés, ugyanis a zenekar tagjai kizárólag ételeken, egész pontosan friss zöldségeken játszanak. A zenekar tavaly Budapesten is fellépett, és idén ünnepli a 20. születésnapját.

vegetable-orchestra-concerto.jpg

A világ egyik legkülönlegesebb zenekara a bécsi Vegetable Orchestra, hiszen ki látott még olyat, elmennek a piacra vásárolni, de aztán nem állnak neki egy jó levest főzni vagy salátát összedobni, hanem hangszereket készítenek répából, padlizsánból, tökből, póréhagymából, uborkából, paprikából, de még petrezselyemből és gyakorlatilag minden elérhető zöldségből?

Az idén 20 éves csapat nem könnyen behatárolható muzsikát játszik, hiszen a zenéjükben keverednek a különböző stílusjegyek a pszichedelikus rocktól a kortárs és kísérleti elektronikus zenén át a house-ig és a funky-ig, amelyek egészen egyedi módon egyesülnek egy nagy zenei élménnyé. Az osztrák banda koncertezett már Kínában, az Amerikai Egyesült Államokban, Oroszországban, Dániában és Hollandiában is felléptek, egyebek mellett a groningeni Eurosonic Fesztiválon is.  A Vegetable Orchestra a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült azzal, hogy zsinórban ők adták a legtöbb koncertet zöldségeken. (Lássuk be, nagy konkurenciájuk nem volt….) A Rekordok Könyve szerint 1998 áprilisa és 2012 szeptembere között 77 koncertjük volt, de a zenekar honlapján az áll, hogy ez az adat helytelen, mert valójában 214 fellépésük volt ebben az időszakban.

A Vegetable Orchestra tavaly a budapesti Szimplában is fellépett, itt belenézhettek:

A zenekar hivatalos honlapja szerint idén november 17-én, Bécsben ünneplik meg a Vegetable Orchestra 20. születésnapját egy nagy koncerttel. Ősszel azonban még el lehet csípni őket például szeptember 1-jén Prágában, szeptember 5-én a németországi Pulheimben, aztán szeptember 22-én Luxemburgban, majd szeptember 28-án újra Németországban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr214196867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

radiofan 2018.08.23. 14:39:16

Őrülten zseniális, amit ezek az emberek csinálnak!
süti beállítások módosítása