Fülesbagoly

Élen a Tankcsapda, mögöttük a Kowalsky meg a Vega

2017. január 23. - Bagolyhír

Elkészítette a 2016-os fogyások alapján a TOP100-as eladási listát a MAHASZ. Élen végzett a Tankcsapda, mögöttük a Kowalsky meg a Vega. Az élbolyban szinte csak rockzene szerepel.

tcs2017.jpg

Több érdekesség is fellelhető a listán. Egyrészt az első 13 között csak 2 nem gitárzene. A Tankcsapda végzett az első helyen a Dolgozzátok fel! című dupla feldolgozáslemezzel. Ez hatszoros platina, így több, mint 24 ezer példány fogyott el belőle. Második a Kowalsky meg a Vega Varázsszavak című CD-je, ez négyszeres platina, így 16 ezer felett ment el belőle. A harmadik helyen szintén a Tankcsapda áll, a Három rohadék rockcsempész DVD háromszoros platina, azaz bő 12 ezer darabot adtak el. Lukácsék egyébként még 10 korábbi kiadvánnyal kerültek fel a 100-as listára. Az Ossian 3, Ákos 4, Kowalsky 2 lemezzel szerepel.

Feltűnő, hogy koncerteken, fesztiválokon sok embert megmozgató pop- és hiphop együttesek a lista szerint alig adnak el fizikai hanghordozót. A Wellhello (#Sohavégetnemérős filmzenealbum) a 67., a Punnany Massif (Fel#2) a 74., míg a Halott Pénz (Ülni. Örülni. Megőrülni.) a 100. helyig jutott.

A kiadók toplistája: a Magneotonnak 22 lemeze (ebből a fele külföldi), a Tankcsapda Music-nak 12, a Hammer Records-nak 11, a Universalnak 9, a Sony Music-nak 4 (itt mindegyik külföldi) kiadványa található a Top100-ban.

És akkor jöhet a mazsolázás, a listát itt találjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6912147871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása