Fülesbagoly

Az X-faktor mellé nem árt, ha van egymilliód

2016. szeptember 13. - matesas

Nem könnyű az amatőr zenekarok élete. Amíg egy banda nem tud a zenéből megélni, addig a muzsika rengeteg áldozattal, kiadással jár. A Fülesbagoly az érdi AppleBanger zenekar próbáján járt, táncolt és hajat rázott...

applebanger.jpg

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Könnyűzene Kollégiuma idén összesen 490 millió forint támogatást nyújt pályázók számára, ám több ezer amatőr zenekar működhet az országban, s csak egy elenyésző kisebbségük részesül a pályázati támogatásokból. A jelentős többségnek marad az önfinanszírozás, amely jelentős ráfordításokat követel a tagoktól.

AppleBanger - Drive:

Ebben a cipőben jár az érdi AppleBanger is. A zenekarra csak azért használnám az „amatőr” jelzőt, mert tagjai nem a muzsikálásból élnek, mind a négyen polgári foglalkozás mellett áldoznak közös szerelmükre, a zenére. A muzsika minősége korántsem amatőr, a Fülesbagoly a banda egyik próbáján bizonyosodott meg a srácok hangszeres tudásáról. Vörös Gyula énekes, Takács Ákos szólógitáros, Faragó Zsolt basszer és Betlehem Bálint dobos másfél órás örömzenéjének voltunk szem-és fültanúi, és nem titok: e sorok szerzője önkéntelenül kezdett el előbb a lábával dobolni, majd táncolni, hajat rázni. Dinamika, pattogó, sodró basszusgitár, technikás szólók - ez mind jellemző az AppleBanger muzsikájára. A fiúk alternatív expresszionista funkrock-ként határozzák meg zenei stílusukat, a saját szerzemények mellett előszeretettel játszanak dalokat kedvenc zenekaruktól, a Red Hot Chili Peppers-től. De mint mondják, nem ragadnak le egy stílusnál, ízlésük is különböző színterekről való, elég ha csak azt említjük, hogy a frontember ugyanolyan otthonosan érzi magát a matekmetal, mint a flamenco világában.

AppleBanger - Starlight:

Próbaterem bérlésre nem kell költeniük, ám a próbahelyiség berendezés, hangszigetelése természetesen az ő pénztárcájukat terhelte. Ha valahol koncerteznek, persze az útiköltségről is nekik kell gondoskodniuk. A hangszerekre, erősítőkre eddig másfél millió forintot fordítottak. Az álmuk persze az, hogy bekerüljenek a fősodorba, hogy a számaikat országos rádiók is leadják. Nos, a Fülesbagoly nem csak sok szerencsét, jóval inkább kitartást, erőt kíván e cél megvalósításához. Az X-faktor, a spiritusz megvan az AppleBanger-ben.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7811702223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása