Fülesbagoly

Zoknik között lapult Noel Gallagher elfeledett szólólemeze

2018. augusztus 26. - tothjutka

Egy fiókban, a zoknik között találta meg rég elveszett, sosem publikált szólólemeze egy példányát Noel Gallagher. A dalokat még az Oasis feloszlása után írta, de mivel nem volt velük elégedett, megsemmisítette őket. Vagyis eddig azt hitte…

noel-gallagher-net-worth.jpg

Majdnem tíz évig lapultak Noel Gallagher első szólólemezének tervezett dalai egy zoknis fiók mélyén, és nemrég kerültek elő. A zenész 2009-ben, a testvérével közös zenekara, az Oasis feloszlása után kezdett dolgozni egy „space rock” szólóalbumon, amelyen az Amorphous Androgynous nevű kísérleti elektronikus duó is közreműködött. Noel Gallagher azonban nem volt elégedett a végeredménnyel, ezért megsemmisítette a dalokat. A közös munkát nem is folytatták. A zenész ezután a szólóprojektje helyett az új zenekarára, a Noel Gallagher’s High Flying Birdsre helyezte a hangsúlyt. A banda Dream On című kislemezének B oldalán viszont megjelent a Shoot a Hole Into the Sun című dal, amit Noel még az Amorphous Androgynous tagjaival készített a szólólemezére.

Noel Gallagher eddig úgy tudta, hogy a tervezett szólólemez összes példányát megsemmisítette, de legnagyobb meglepetésére a közelmúltban kiderült, hogy néhány kópia valahogyan megúszta a pusztítást. A zenész erről Matt Morgan DJ-komikusnak nyilatkozott egy meglehetősen szórakoztató YouTube-videóban. A műsorvezető az „igaz-hamis” játékban rajongók kérdéseit tette fel a rockernek, és egyebek mellett azt is megkérdezte tőle, hogy igaz-e, hogy megsemmisítette az Amorphous Androgynous-szel készített lemez teljes anyagát vagy várható-e még, hogy valami felbukkan belőle, amit eddig visszatartott. Erre válaszolta Noel Gallagher a következőt:

-„A zoknis fiókomban nemrég ráakadtam egy példányra, és valakinél még megvan a master is, mert azt nem semmisítettem meg. Lehet, hogy ennyi év után érdemes lenne felülbírálnom az anyagot, mert a Shoot a Hole Into the Sun például egy k…va jó dal volt. Az is lehet, hogy vannak még rajta ilyenek.”

Noel Gallagher arra is kitért, hogy miért volt ennyire elégedetlen ezzel az elektronikus zenével fűszererett szólóanyaggal. Most úgy fogalmazott, hogy nem volt a megfelelő az időzítés. Ez már egy sokkal visszafogottabb, szelídebb vélemény, mint amit 2015-ben a Noisy.com-nak adott interjúban megfogalmazott. Akkor azt mondta, hogy még a nyomát is eltüntette a lemeznek a Föld színéről. Akkor azt is mondta, hogy a master is nála volt és azt is megsemmisítette, sőt a lemez anyagát a menedzsere még csak nem is hallotta soha. Három éve még úgy nyilatkozott, hogy boldoggá teszi a tudat, hogy nem is mutatta meg soha senkinek az anyagot.

Ehhez képest a mostani válasza arra utal, hogy ha ennyi év után újraértékeli a dalokat, és talán van némi esély arra, hogy valamit nyilvánosságra hozzon belőle.  Ezt az is erősítheti, hogy a zenéje az utóbbi időszakban kísérletezőbb irányba mozdult el. Legutóbbi, a Mercury-díjra jelölt Who Built the Moon című albumát például pszichedelikus és glam rock inspirálta.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9514203385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása