Fülesbagoly

Nem Volt Az Olyan Rossz – megjelent a Butterbros első nagylemeze

2024. október 22. - Bagolyhír

Az alternatív brit hard rock magyar képviselői, azaz a fiatal Butterbros trió kiadta első nagylemezét Nem Volt Az Olyan Rossz címmel, mely 10 magyar nyelvű dalt foglal magába.

foto_by_fulesbagoly_blog.jpg

„A lemez készítésekor a legfőbb célunk volt olyan saját ízlésünkre formált magyar nyelvű alternatív brit hard rock dalok írása, amik segítenek meghonosítani Magyarországon a 2000-es évek eleji modern garázsrock érára jellemző energikus, fülbemászó, intelligens egyszerűségével és letisztultságával a hallgató lelkében őserőket megmozgató rockzenét” - fogalmazott Lukács Levente (ének, gitár).
A dalszövegek javarészt a zenekartagok saját életéből merítenek. Boncolgatják például a tinédzserkori/fiatal felnőtté válási traumákat, de pozitív élményeket (pl. Albidal) is feldolgoznak. vagy éppen egyes társadalmi helyzetekre reflektálnak (pl. a magyar társadalom politikai polarizáltsága).
 „Nincsenek kiforrott sémáink se a dalszerzésre, se a szövegírásra. Az Albidalhoz egy próba után hazafelé menet raktam össze a szöveg első verzióját, amikor már nagyjából összeállt a zenei alap. Cserébe a Szerelmes Dalnak először a szövege született meg, egy teljesen más zenei koncepcióval, engem is meglepett hogy egy ilyen aréna rock szám lett belőle” - árulta el Koenig Benedek (dob, vokál).

Bár a lemezen főleg garázs/alternatív brit rock stílusú dalok találhatók, az LP mégis eklektikusnak mondható, mivel található rajta többek között magyar-alter szám (Szar Zenész) és egyszálgitáros blues nóta is (Butterblues). Előbbi az első olyan dala az együttesnek, amelyet Levi helyett Kovács Kristóf (basszusgitár, ének) énekel. Kristóf érdeme továbbá a lemez teljes felvételének levezénylése is, mely a Schönherz Kollégiumban az AC Stúdióban került rögzítésre. Ő felelt a teljes anyag mixeléséért és mastereléséért is. A zenekar saját maga producerelte a nagylemezt. Érdekesség, hogy a lemez borítóját a Sparhelt grafikai csapat készítette, akik korábban Azahriah Puskás Ferenc stadionos koncertjeinek plakátját készítették. A tervezést a Fülesbagoly Tehetségkutatón nyerte a zenekar. Ha már a grafikai részletekbe is belemegyünk, ejtsünk pár szót a videoklipekről is, melyből szintén akad nem kevés.  Az Albidalhoz készült animációs klipet Szakonyi Márton készítette, míg a Luxus Villa animációs elemekkel tűzdelt koncertvideóját (ami egyébként a Butterbros februári Dürer Kert nagytermes előzenekari fellépésén került rögzítésre), Bodgál Annának köszönhetik.

Az Elefánt előtti fellépés felvételekben gazdag volt, ugyanis Kocska Ádám egy 360°-os koncertvideót is vágott, melyből a lemez címadó dalához, a Nem Volt Az Olyan Rosszhoz készült egy dalszöveges videó.

A trió mindenképpen szeretett volna egy sztoris klipet is. A Majdnem a Katakomba pinceszínház színészei és a Face Team akrobatikus kosárlabdacsapatának egyik tagjának főszereplésével jött létre Perei Gábor rendezésével.

A lemezről legelőször kiadott klasszikus zenélős videoklip a Magyar Pálmáké volt, melyet Bikali Sándor készített.

 A maradék 5 dalhoz pedig Nagy-Szabó Viktória készített visualizert. A Butterbros ősszel egy 3 vidéki állomásos Nem Volt Az Olyan Rossz Lemezbemutató turnét tartott, megfordultak Veszprémben a Teremben, Dunaújvárosban a Kaptár Music Pubban és Kecskeméten a Kilele Music Cafe-ban is. A fő állomás pedig november 29-én lesz a Dürer Kertben, egy nagyszabású lemezbemutató koncert keretén belül. Az esemény érdekessége, hogy a Fatal Error mellett önálló projektet indító Jakó is itt mutatja be első nagylemezét saját zenekarával, az estét pedig a Carson Coma I. Palántaprogramjának nyertes zenekara, a Telehold nyitja.

Nyitókép: Uhlár Brigi / Fülesbagoly Tehetségkutató

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7318713924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása