Fülesbagoly

Nyolc nagykoncerttel csinál téli fesztivált a Budapest Park

2024. szeptember 30. - Bagolyhír

Kétnapos téli fesztivált szervez a WINTERFEST néven MVM Dome-ba a Budapest Park. Mindkét napon négy-négy nagykoncert lesz, olyan előadókkal, akiknek önálló Parkos koncetjeire is tömegek váltanak jegyet. Idén viszont a Déli Körvasút építkezése miatt nem lesz a Parkban korcsolyapálya.

budapest_park_kep2_kredit_nagy_marton.JPG

December 20-án a sort a Blahalouisiana kezdi, amely a Park nyitóhétvégéjén mutatta be idén megjelent új, Sötét villám című nagylemezét. Őket követi a kísérleti zenéjéről és brutálisan őszinte szövegeiről ismert Vad Fruttik, majd a Punnany Massifé lesz a főszerep, amely – amellett, hogy a Park évadzáró napján is megrengette a házat –, a tavaly megjelent, Fel Nem című lemezén hozza a tőle megszokott, “punnanys” kavalkádot, legyen szó stílusról vagy érzelmekről. A nagyszínpad programját a szintén újlemezes Elefánt zárja. SEMMI című albumukat ők is a Parkban mutatták be. Hazánk egyik legnépszerűbb alternatív zenei kollektívájának legutóbbi anyagáról nem csak  a közönség, de a szakma is elismerően nyilatkozott. December 21-én az Aranyrántotthús-díjas ethno-beat nyolcas, az aurevoir. veszi be a színpadot. Fellép a fennállásának 10. évfordulóját ünneplő Margaret Island, amely szintén új lemezzel jelentkezett az idén (Minden levegővétellel újra megszületünk). Az élőzenei produkciók sorát a ByeAlex és a Slepp zárja, amely már szintén 10 éve ad teltházas koncerteket. 

budapest_park_kep0.jpg

A programnak ezzel még nincs vége: a koncerteket mindkét napon a Parkban megszokott buli követi éjszakába nyúlóan, de további nevekkel és meglepetésekkel is készülnek. Ezzel együtt idén a korcsolyapálya szünetet tart. Ennek logisztikai okai is vannak, amelyről Pálffy András, a Budapest Park alapítója és vezérigazgatója a következőket mondja:

“Biztosan sok vendégünk érzékelte már, hogy elindult mellettünk a Déli Körvasút építkezése. Az érintett hatóságokkal és szervekkel folyamatosan egyeztetünk, hiszen közös érdekünk, hogy mind a vasúti, mind a Parkon belüli munkálatok zavartalanul haladhassanak. A vasútfejlesztés a Budapest Parkot egyébként minimálisan érinti, befogadóképessége a következő években sem változik. Csupán olyan apró, logisztikai szempontból fontos átalakításokra lesz szükség, amit a látogatók valószínűleg észre sem vesznek majd. Emellett, mint minden évben, jövőre is szeretnénk fejleszteni szolgáltatásainkat, mert fontosnak tartom, hogy a Budapest Park mindig friss és naprakész legyen, és mindig tudjon újat mutatni a nézőknek.”

Nyitókép: Nagy Márton

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr918694854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása