Fülesbagoly

Pocsolyák ihlették a Liana számát, amivel bekerültek A Dalba

2024. február 23. - Bagolyhír

A DAL élő adásában is megmutatja magát a Liana zenekar, akik tavaly megnyerték a martonvásári Fülesbagoly Tehetségkutató döntőjét. A zenekar A háztetők felett című dalát adja elő a Duna TV versenyén, a szerzeményről és a hozzá készült klipról meséltek nekünk.

lianauj.jpg

- A dalszöveget elindító pár sor az egyik hajnalban született meg - tudtuk meg Lukács Lászlótól, a Liana billentyűsétől. - Sétáltam hazafelé a városból éjszaka. Viszonylag nagy eső volt, és a házak közötti járdákon megálltak a pocsolyák. Ahogy mentem el mellettük a fák és a házak is tükröződtek benne, úgy nézett ki egy pillanatra mintha átrepülnék rajtuk. Ez a kép indította el a fejemben a dalszöveget. Magát a dalt egy képeslapnak fogom fel: így voltam én, ott, akkor, abban a pillanatban. Egyébként a dalt a próbákon viszonylag hamar összeraktuk és azt érzem, hogy sikerült mindenkinek nagyon jól azonosulna azzal a légies érzéssel, ami bennem volt a dalszöveg születésekor. Itt külön köszönet illeti a dal felvételében közreműködő Sashegyi Somát.

- Gyerekkori jóbarátom, Fejér János vezetése alatt készült a klip - vette át a szót Kató Lilla, az együttes énekesnője. - Számomra mindig sokkal nehezebb olyan klipen dolgozni, ahol nem én vagyok a dal írója. Dalírásnál egyszerre jön nekem a csomag általában, van egy zenei ötlet, amihez egyből kötök színeket, atmoszférát, történetet, mindent. Más esetben, más dalát hallgatva is nagyon könnyen el tudok kezdeni asszociálni, képeket összekötögetni, de olyankor sokkal kötöttebb, ez a folyamat, nagyon fontos számomra ilyenkor hogy a szerző belső világát bontakoztassuk ki, és ne egy légből kapott gondolatfonálból dolgozzunk. Ez pedig azt hiszem itt nagyon jól sikerült is. Laci alapötlete volt a kiindulópont, zenekarilag is tartottunk brainstormingot, és a klipet készítő csapat is professzionálisan ráhangolódott a dalra és ránk is, öröm volt a közös munka!

Ezzel a dallal nevezett a Liana A DAL c. műsorba, ahová beválogatták őket, és bekerültek az élő adásba is. Szombaton, 24.-én lesznek a adásban, velük tart a The Pontiac-ból Kiss Péter barátjuk is, aki a dal felvételénél gitáron közreműködött. Mindezek után áprilisban a Turbina klubszobában adnak egy nagyobb lélegzetvételű koncertet, ahol a jelenleg íródó új dalokat is be fogják mutatni.
- Ezután nekiállunk, hogy az októberi megjelenéssel tervezett nagylemez még el nem készült dalait befejezzük. Nyáron koncertek és lemezfelvétel, illetve a felvett dalok utómunkái következnek, októberre pedig klipmegjelenés, nagylemez megjelenés és egy lemezbemutató van tervben, szóval bőven lesz dolgunk, az fix - tette hozzá Lukács Laci.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4118337847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása