Fülesbagoly

Modernkori siratóének Zsüd új dala

2023. november 24. - Bagolyhír

Szél címmel jelent meg Zsüd legújabb dala, amely egy modernkori siratóének, filmzenei köntösben. 

311106810_792204661759711_8678354028735592429_n.jpg

 “Ez a dal a nemzeti identitástudatom elgyászolása. Ebben az évben ütött meg annak a gondolatnak a súlya, hogy az az ország, amiért én hinni véltem, hogy kultúrmunkásként dolgozom, nem létezik, és a fantáziájától is egyre messzebbre kerülünk napról napra.“ - fogalmazza meg Zsüd. A dalhoz egy videoklip is készült, amelynek külön érdekessége, hogy pontosan annál a képkockánál folytatódik, ahol Zsüd előző dala, az októberben megjelent Vadhús véget ért. Így tehát az előző videóhoz hasonlóan itt is felbukkannak a századfordulós polgári elemek, valamint a rendező szintén az a Gundy Kristóf, akinek többek között az Elfelejtett Nemzedék c. rövidfilm fűződik a nevéhez, amellyel elnyerték a Magyar Mozgókép Filmfesztivál legjobb kisjátékfilm díját. 

“A Vadhús komponáltsága után szerettünk volna egy dokumentarista irányt felvenni, sokkal nyersebb és puritánabb a képi világ. Egy hullagyalázáshoz nem kell extra lózung.” - árulta el az előadó, aki mindkét klip kreatív producere is egyben. - “A nemlétező képek elgyászolásában már nagy rutinom van, persze ettől nem fáj ez sem kevésbé. A hideg valóság viszont egy remek tér az újrakezdésre és újratervezésre.” teszi hozzá Zsüd.

ZSÜD legközelebb november 24-én lép fel az Akváriumban, a ‘Boszorkányüldözés’-re keresztelt eseményen.

Nyitókép: sinco

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2218265781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása