Fülesbagoly

Saját lemezt készítenek a Rocksulisokk hallgatói

2023. november 11. - Bagolyhír

A Rocksulisokk könnyűzenei képzés során többek közt közös koncertek, kreativ zenei foglalkozások, karaoke partyk és kirándulások a program.

202304881_479880869781257_7672708799571713393_n.jpg

Idén ősszel már hetedik tanévét kezdte meg a Rocksulisokk könnyűzenei képzés melynek a Bessenyei György Művelődési Ház ad otthont Bugyi településen. A program létrehozásának ötlete Józsa László és Péter Gábor korábbi és jelenlegi intézményvezetők fejéből pattant ki, majd a helyi önkormányzat támogatásával valósulhatott meg. Elsődleges céljuk az volt, hogy egy modern, előrevivő, ugyanakkor a közösség fejlesztését támogató szabadidős programot hozzanak létre a településen élő kiskamaszok számára. Az ide járó diákok jelenleg négy szak közül választhatnak: dob, basszusgitár, gitár és ének, mely szakokat három művésztanár, Pleszkán Écska (ének), Ratkóczi Huba (gitár, basszusgitár) és Tóth István (dob) vezetnek. A képzésben az idei tanévben több, mint nyolcvan, gyermek kapott helyet.

20200819_131921.jpg

A saját kidolgozású módszertant követő zeneórák mellett nagy hangsúlyt kapnak a közösségi programok is, mint például a közös koncertek, kreativ zenei foglalkozások, karaoke partyk, kirándulások, no és persze a már hagyománnyá vált nyári zenei tábor. Utóbbi a tanév egyik leginkább várt eseménye a Rocksulisokk számára. Ilyenkor a különböző szakokon tanuló gyerekek zenekarokká szerveződnek és egy teljes héten át együtt dolgoznak a zenei produkcióikon. A program minden évben igen színes. Az előző táborokban a gyerekek láthattak gitárpedál bemutatót, résztvehettek interaktiv beatbox workshopon, meglátogathatták a kecskeméti Leskowsky Hangszergyűjteményt, a legutóbbi táborban pedig a Magyar Zene Házának állandó kiállítását tekinthették meg.
A változatos programok mellett a hét folyamán a zenekarok stúdióba vonulnak és felveszik a saját lemezüket, amin minden hangsávot ők játszanak. A tavalyi évben két nap alatt 16 dalt sikerült lemezre rögzíteni. Az így elkészült albumot a táborozók a hét végén kézhez is kapják, így mindenki a saját lemezével térhet haza. A tábort minden évben egy körülbelül hatvan perces, szabadtéri koncerttel zárják, melyet profi szinpadi körülmények között bonyolitanak le.

20230622_101342.jpg

A 2023-as táborban a diákok egy kisebb vetélkedőben is résztvehettek. A feladat a Cup Song cimű dal előadása volt akár egyedül akár csoportosan , melyet videó formájában kellett rögziteni és beküldeni. Ezen a felvételen a nyertes videó látható, melyet Tóth Melissza, Török Alina, Kovács Nina, Rideg Luca, Menyhárt Csenge és Soguk Burak készítettek el. Ezúton is gratulálunk nekik! 

A Rocksuliban persze nem áll meg az élet. A nemrégiben lezajlott közös Halloween party után a gyerekek már a karácsonyi koncertjükre készülnek, mert hát valljuk be, a fa alá is jól jön egy kis rock ’n roll - olvasható az iskola közleményében.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9718256031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása