Fülesbagoly

Közös koncertet ad a Belmondo és a Balaton

2023. november 09. - Bagolyhír

Bakelit formájában jelent meg a Belmondo legújabb zenei anyaga, amelyen az utóbbi 2-3 év Czutor szerzeményei és négy vadonatúj dal hallható. Petőfi születésének 200 éves évfordulója előtt tisztelegve a költő három versét is megzenésítette a zenekar, sőt az album címét is („Királyok kutyái”) az egyik Petőfi vers, „A kutyák dala” adta.

belmondo_1.jpg

További érdekesség, hogy két zenei kollaboráció hallható a lemezen. Az első dal („A fákról a formád jut eszembe”) Volosinovszky György színész és a Belmondo közös szerzeménye, előadása. Az utolsó szám pedig egy Müller Péter Sziámival közös darab, a „Lakik bennem egy kisgyerek”. 
A „Királyok kutyái” korongról játszanak szerzeményeket november 10-én este a Turbinában, ahol Czutor Zoli bandája mellett a Víg Mihály alapította Balaton is muzsikál. Az eseményen fellép és konferál a Balaton egykori énekese, Méry Péter író.
Czutor első zenekara, a szegedi Nyers a ’90-es évek közepén és második felében járta be az ország klubjait és fesztiváljait, elmondása szerint a Balaton akkora legendája volt a magyar undergroundnak, hogy örömmel vették, ha akárcsak Balaton dalok feldolgozásait játszó együttesekkel (pl. a debreceni Pekingi ősz) léphettek egy színpadra. Az ikonikus Nyers dalok a 2005 végén alakult Belmondo műsorának is szerves részét képezik, de a november 10-i estnek egy igazán különleges műsorszáma is lesz: Felcsendül a „Megáll az idő” című 1956-os sláger. Ennek az apropója nem is annyira a nemzeti ünnep közelsége, hanem az, hogy az azonos című 1982-es magyar film (amelyet egyesek a valaha készült legjobb magyar filmnek tartanak) gimnáziumi zenekarát a Balaton alapító- és a koncerten is fellépő tagjai (Víg Misi és Méry Péter) alakítják.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3318254959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása