Fülesbagoly

Órakattogás ihlette a HERSELF új dalát

2023. október 26. - Bagolyhír

A HERSELF új dallal fordul az őszbe. Az Ébresztős egy olyan dal, ami hűen hozza a fárasztó hétköznapok nyűgösen ébredezős reggeleinek hangulatát.

392955593_840161804780309_3136389858996438385_n.jpg

Bakos Atit, a zenekar frontemberét az ébresztő órája ihlette dalírásra.
- Egyik reggel arra ébredtem, hogy muszáj kezdeni valamit az ébresztőórám elképesztően idegesítő hangjával, szóval rázongoráztam - árulta el Atil. - Örülök, hogy értelmet tudtam adni szegény ócska szerkezet létezésének, mert bár felkelni rá sosem sikerült időben, az akkordmenet nem lett rossz, úgyhogy Zitával számot írtunk belőle.
A dalban Ati hangja mellett Blansch (Rausch Blanka) hangját hallhatjuk.
- Mivel akkoriban nem volt még állandó énekesünk, arra gondoltunk, miért ne lehetne ez egy Blansch-sal közös dal - mondta az énekes.
- Atival 2021-ben találkoztunk először, amikor közösen örömzenéltünk a színpadon, hiszen a Paperdeer minket kért fel játszani az élő koncertjeikhez - folytatta Blansch. - Atival mindig is jól kijöttünk a próbákon a koncerteken, vagy amikor a húgával, Zitával, hármasban felmásztunk a Gellért-hegyre kibeszélni az élet dolgait. Annak ellenére, hogy már lassan 2 éve beszéltük, hogy kéne egy közös zene, most jutottunk el arra a pontra, hogy teljesen összeállt a kép.
Amilyen könnyen megszületett a dallam, olyan gyorsan érkezett meg a szöveg is hozzá.
- Anno egy recsegős, kicsit zajos szintetizátor alappal kezdődött el minden - így Blansch. - Emlékszem meg is lepődtem, mert amikor megkaptam a demót, rá egy órára meg is írtam a saját verzémet. Megihletett a dallam, így csak kirepültek belőlem a szavak. A folyamatnak a dalszövegírás része elég könnyen ment. Atival egy rugóra járt az agyunk, így kitudtuk egészíteni egymást. Az alap koncepciója a dalnak, egy álomkép. Talán valami olyasmi, amikor két ember ugyanazt álmodja, csak más nézőpontból.
- A szöveg kicsit csapongó és összevissza, ahogy néha az álmok is, mikor éberen éljük meg őket - tette hozzá Ati. - Ez az az állapot, amikor az érzéseink, félelmeink és vágyaink összekavarodnak és amikor felébredünk csak egyet szeretnénk: aludni még egy kicsit.
A dal hangzásvilágát egy különleges hangszerrel fűszerezte meg a zenekar.
- Régóta dédelgetett vágyunk volt, hogy a hárfa hangja is belekerüljön a dalba, ezt valósította meg Mikus Adrienn hárfaművész csodás játékával - mondta el Bakos Zita.
Az Ébresztős elektronikus zenei alapjait Kiss Benji (Bleau, Paperdeer) rakta össze. A stúdió- és mix&master munkák pedig Kirschner Péter fülét dicsérik. Hamarosan megjelenik a HERSELF első nagylemeze, de már dolgoznak a másodikon is gőzerővel, ami ígéreteik szerint a zenekar egy új arcát mutatja majd meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3418243475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása