Fülesbagoly

Utálkozhatunk, de akkor is szükségünk van egymásra

2023. október 23. - Bagolyhír

Aktuális társadalmi kérdéseket feszeget ZSÜD legújabb, Vadhús című számában. Maga a cím is kettős jelentéssel bír, hiszen egyrészt értjük alatta a leölt vadnak a húsát, másrészt pedig így nevezik a sebben, fekélyben támadt érzéketlen, kóros kinövéseket is. A producer és énekes mindkét jelentésével operál ebben a dalban. 

zsud_screenshot_04.png

“Azt vettem észre magamon és a környezetemen is, hogy egyre inkább kezd elegünk lenni azokból a generált társadalmi és politikai kérdésekből, amelyekkel egymásnak feszítenek bennünket. Teljesen mindegy, hogy konzervatív, vagy liberális érzetű valaki, ugyanúgy áldozatai vagyunk ennek, és ha nem figyelünk, adott esetben az emberi kapcsolataink is rámehetnek. Azt viszont elfelejtjük, hogy egy egészséges közösségnek mindkét karakterisztika szükséges eleme. Utálkozhatunk, de akkor is szükségünk van egymásra.” - mondja ZSÜD.
A Vadhús azért is emelkedik ki a producer eddigi munkái közül, mert ez az első olyan dal, amely kifejezetten magyar elemeket használ, valamint a dalszöveg is magyarul van. “ Ez nem egy olyan váltás, hogy eddig angolul énekeltem és mostantól magyarul fogok, elég sokat lazult a felfogásom a nyelvhasználattal kapcsolatban, ezután is elő fog fordulni mindkettő. Ennél a témánál azonban azt éreztem, hogy nincs értelme angolul megszólalni, mert ez csak ránk tartozik.” - teszi hozzá az alkotó.
A dalhoz készült videoklip ugyanezt járja körül, merítve a századfordulós polgári világból. ZSÜD a klipnek nemcsak főszereplője, hanem kreatív producere is egyben, a rendező pedig Gundy Kristóf, akinek többek között az Elfelejtett Nemzedék c. rövidfilm fűződik a nevéhez, amellyel elnyerték a Magyar Mozgókép Filmfesztivál legjobb kisjátékfilm díját. A videó másik főszereplője pedig Törőcsik Hanna, Törőcsik Franciska testvére, aki Kozmofobe néven maga is producer-énekesként alkot.
“Több mint egy éve indultak el ennek a számnak a munkálatai, ami mégis érdekes a megjelenéssel kapcsolatban, hogy rengeteg más területen látom visszaköszönni ugyanezt a témát. Elég csak megnézni Pintér Béla - Réka és az oltatlanok c. darabját, vagy Reisz Gábor - Magyarázat mindenre c. filmjét. Távol álljon tőlem, hogy egy lapon említsem magam velük, de számomra nagy megerősítést jelentenek, hogy nem csak én érzek így.” - mondja ZSÜD.
ZSÜD legközelebb november 22-én lép fel az Akváriumban, a ‘Boszorkányüldözés’-re keresztelt eseményen.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9118238629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása