Fülesbagoly

Borongós ridegség Londonból - Itt a Flowwolf debütáló lemeze

2023. október 14. - Bagolyhír

A pszichorock Flowwolf még a tavalyi, martonvásári Fülesbagoly Tehetségkutató döntőjében állította maga mellé a zsűrit és a szervezőket, és most végre megjelent debütáló lemezük. Mutatjuk az Alcohol & Darkness albumot, és a hozzá készült frankó borítót.

sa705838.jpg

A Flowwolf egy progresszív elemeket felhasználó pszichedelikus-rock formáció, dal központú, jellemzően baljós hangulatú dallamokkal. “Alcohol & Darkness” címre hallgató debütáló nagylemezük is ezt a hangulatot tükrözi. Az albumon szereplő számok többségükben a ködös Londonban íródtak, az ott megtapasztalt életre jellemző zsúfolt és időnként pörgős melankólia köszön vissza bennük. Az angol nyelvű dalszövegek pedig az expresszionista alternatív műfaj szülöttjei. A formáció 2019 tavaszán jött létre, de tagjai előtte is dolgoztak már együtt. Az izgalmas zenei témák örökös keresése köti őket össze. A csapat a 2021-es Waldorfeszten debütált, és azóta is számos hazai fesztiválon láthatja a produkciót a közönség. 2022 novemberében megjelent első single-ük, “Simple” címmel, most pedig elkészült az első nagylemezük is.
- Az album rengeteg személyes témát dolgoz fel, köztük az útkeresés, a nehézségek és azokkal való megküzdés, vagy éppen a menekülési mechanizmusok és annak hatásai - fogalmazott Gera Domonkos énekes, ritmusgitáros  - A dalok az elmúlt évtizedben folyamatosan íródtak, jó részük Londonban látott napvilágot, ami egyaránt érződik a dalok hangulatán, és szerettük volna a borítón is viszont látni ezt a borongós ridegséget.
A lemez borítóját Barna Joci grafikus készítette. A zenekar a tavalyi, martonvásári Fülesbagoly Tehetségkutató döntőjében nyerte a grafikai tervezést.
- Joci elképesztő munkát végzett a cover arttal, minden elképzelésünket felülmúlta, ahogyan sikerült egyből ráéreznie mit is szeretnénk - mondta el Domonkos. - A végeredmény egy gyönyörű, részletes, pontosan a dalokhoz passzoló hangulatot árasztó borító lett! Innen is köszönjük neki még egyszer!

fw_a_d_front_230928.jpg

Az album minden online platformon elérhető. A zenekar legközelebb november 17-én Budapesten, az Analog Music Hallban koncertezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6918233343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása