Fülesbagoly

Nyertes zenekarok látogatták meg a megújult Petőfi Rádiót

2023. október 03. - Bagolyhír

Koltay Anna, a Petőfi TV főszerkesztője és Dominik Zsolt, a Petőfi Rádió főszerkesztője látta vendégül a két médium helyszínén, vagyis az A38 Hajón a Fülesbagoly Tehetségkutató nyertes zenekarait. A nyolc együttest végigkalauzolta a szerkesztőségen Anna és Zsolt, így a zenészek azt is láthatták, hol fognak majd koncertezni.

fu_lesbagoly_a38_231002-21.jpg

A Petőfi Rádió nyolc együttesnek biztosít fellépési lehetőséget. A Liana, a Bad Acrobats, a The Microwaves, a Kiad, a Gorg & Benzol, az A Flirt, a Butterbros és az Eszkimó mától egészen jövő hétvégéig 1 órás élő koncertet ad a rádió Hajrá, magyarok! című műsorában. Az 5 számos koncertek beszélgetéssel együtt zajlanak minden hétköznap 13 órától, mi több, a Petőfi YouTube-csatornáján képpel együtt is követni lehet a zenélést. A Petőfi TV-n majd két együttes, az Eszkimó és a Gorg & Benzol fog koncertezni a Petőfi Akusztik műsorban. A rádió és a televízió a Fülesbagoly Tehetségkutatóval együttműködve, az idei könnyűzenei verseny döntősei közül választotta ki a produkciókat. Nekik tartott Koltay Anna, a Petőfi TV főszerkesztője és Dominik Zsolt, a Petőfi Rádió főszerkesztője tájékoztatót. Anna az Akusztikról mesélt a megjelent zenészeknek, és mondandójából kiderült: a különdíjasok akusztikus formában, 60 perces koncertet adhatnak majd úgy, hogy a saját dalaik előadása mellett egy másik magyar előadótól fel kell dolgozniuk egy szerzeményt.

fu_lesbagoly_a38_231002-12.jpg

Dominik Zsolt, a Petőfi Rádió főszerkesztője és Koltay Anna, a Petőfi TV főszerkesztője

Dominik Zsolt elsőként a Petőfi Rádió megújulásáról árult el részleteket. Mint mondta, október 1-től kizárólag magyar együttesek dalait – legyen az magyar vagy angol nyelvű – játsszák. Ezzel együtt a pop és az alternatív stílusok mellett egyéb zenei irányok is nagy hangsúlyt kapnak, példának említette a rockot és a hip-hopot. A rádió új műsorokat kapott, melyeket egy új stáb készít. A tájékoztatót követően Zsolt végigvezette az együtteseket a Petőfi Rádió szerkesztőségén, és megmutatta a stúdiót is, ahol a zenekarok fellépnek.

fu_lesbagoly_a38_231002-2.jpg

Fellépési sorrend a Hajrá, magyarok!-ban:

október 3. Gorg&Benzol
október 4. Butterbros
október 5. The Microwaves
október 6. Kiad
október 10. Bad Acrobats
október 11. A Flirt
október 12. Liana
Október 13. Eszkimó

A Petőfi Rádió új műsorai és azok műsorvezetői:

Fekete László – Tüzesen süt le
Habóczki Máté – Halló, Magyarok!
Kenéz Kolos – Pihen a komp
Kisbali Bence – Csendesebben vigadjanak
Király Kitti – Élet, Stílus; Helló, Sándor!
Mák Kata – Itthon, otthon; Hajrá, Magyarok!
Meggyesi Gábor
Nagy Feró – Magyarock
Novák Zsombor – Holnapután
Szikora Tamás – Petőfi csúcs, Mit kíván?
Szani Roland – Kultúrfitnesz

Fotók: Uhlár Brigi

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr5818226893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása