Fülesbagoly

Zenészek szednek szemetet Újbudán

2023. szeptember 11. - Bagolyhír

Nem mindennapi akciónak lehet tanúja az, aki szeptember 13-án a Dürer Kert fele jár: ezen a szerda délutánon ugyanis több ismert hazai underground zenész segít majd esztétikusabbá varázsolni az újbudai kultklubot övező utcákat. A Rock the Planet – zenészek a bolygóvédelemért kampánysorozat és a Dürer közös kezdeményezése tulajdonképpen csupán ennyiről szól: összeverbuválni egy rakat zenészt, no meg persze a zenéért rajongó közönséget, hogy együtt lépjenek egy jó ügy érdekében.

dsc_5672.jpg

A Rock the Planet kampány neve már ismerősen csenghet az elmúlt évekből annak, aki az antimainstream zenei világban és környezetvédelmi témákban is mozgolódik: a 2021 nyarán indult baráti, civil kezdeményezés, amiben zenészek és zeneipari dolgozók mutatják meg különböző izgalmas projekteken keresztül, hogy mennyire menő dolog vigyázni a környezetünkre. Építettek már óriás halat a Dunából halászott szemétből az A38 Hajónál, elárverezték hazai előadók kedvenc ruhadarabjait a fenntarthatóság jegyében, és gyártottak hangszert hulladékból, a Művészetek Völgye fellépőivel. Most pedig az egyik legikonikusabb budapesti underground szórakozóhellyel karöltve, többek között olyan zenekarok társaságában szedik össze a szemetet a XI. kerület egy részén, mint a Holy Chicks, a Red Swamp, a Komodo, a DARKMESS, vagy éppen az Auraleak, és persze esti bulijuk előtt az Antares csapata is besegít. A nap végén ugyanis koncertet ad a többek között a Dalfutárból is ismert kvartet, majd Somló Pali DJ setjére indulhat a bugi hajnalig. A belépés ingyenes.
Aki szeretne csatlakozni az ügyhöz, természetesen megteheti. A gyülekező szeptember 13-án, szerdán 16 órakor lesz a Dürer kertben. További infó az eseményben.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6418211811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása